Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

19 mei 2014

Radio Signaal uitzending 22 mei

In de uitzending van 22 mei speelt kunst een belangrijke rol en is er aandacht voor een taboe doorbrekende estafetteloop. De presentatie is in handen van Jan Barnhorn. Stem donderdag tussen 11:00 en 12:00 uur af op FM kanaal 103,3 (kabel)of FM kanaal 106,8 (ether). En natúúrlijk zijn we ook via internet te volgen en terug te luisteren. Hieronder leest u er meer over.

De Loenafix drukkerij 

Martijn Rood is werkzaam bij drukkerij  Loenatix. Een creatieve leer- en werkplaats gespecialiseerd in zeefdrukken op t-shirts en papier. Het is een project waar deelnemers (voornamelijk met een GGZ-achtergrond) samenwerken op vrijwillige basis.

De drukkerij levert voornamelijk producten aan de culturele en ideële sector en verkoopt daarnaast T-shirts en andere producten in twee eigen winkels: Loenatix en Loenatique. Welke activiteiten ondernemen de deelnemers? Hoeveel tijd kunnen zij per week aan de slag? Wie begeleidt hen? En is er sprake van doorstroming naar betaald werk?

Stichting Kunst in de Zorg  

Te gast is Vera Broos van Stichting Kunst in de Zorg/ Zona’s Kiosk. Stichting Kunst in de Zorg is in 2008 opgericht om culturele interventies en kunst in de zorg te vermeerderen. De stichting zet zich in voor het realiseren van nieuwe kunstprojecten voor zorgvragers. In 2009 werd gestart met twee kunstprojecten in de ouderen- en verstandelijk gehandicaptenzorg.

Het accent ligt inmiddels op de oudere zorgvragers en ouderenzorg. Zona’s Kiosk, een reizende winkel vol interactieve kunstvormen- en personages, is helemaal afgestemd op bewoners van verzorgings- en verpleeghuizen. Zona’s Kiosk wil de verrijking die cultuur kan geven brengen naar deze grote en snel groeiende groep mensen, die niet of nauwelijks de deur uitkomen.

De vormgeving speelt een belangrijke rol in Zona’s Kiosk. Op welke wijze uit zich dat? Hoe reageren de bewoners op de mobiele kiosk? Op welke wijze prikkelt het project de zintuigen?  

Socialrun

Socialrun wil het taboe op psychiatrische aandoeningen doorbreken. Frank Bonekamp  vertelt over deze non-stop estafetteloop van 555 kilometer in 48 uur. Start en finish zijn in Utrecht. Er doen meerdere teams mee, bestaande uit acht lopers en begeleiders.

Mensen met een psychiatrische stoornis zijn uitdrukkelijk betrokken zijn bij dit jaarlijkse evenement. In hoeverre kun je een taboe doorbreken met zo’n loop? Hoeveel mensen doen mee? En wie financiert het?    

Column

De Column is deze week van Nynke van Zwol

Radio Signaal Digitaal

Luister  via internet  live naar de uitzending. Beluister  eerdere uitzendingen, of volg Radio Signaal op  Twitter.  Gedenkwaardige reportages, columns en interviews vindt u op ons  Youtube-kanaal.

      

 

terug naar het nieuws overzicht »

 

Deel dit artikel