Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

22 maart 2022

Radio Signaal uitzending 24 maart

Elke donderdag van 14.00 tot 15.00 uur kunt u naar Radio Signaal luisteren op Radio SALTO. Op de radio via FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 99,4 of 106,8 (ether). En overal ter wereld via internet.

 

Wilt u reageren op onze uitzendingen? Stuurt u dan een mail naar radiosignaal@clientenbelangamsterdam.nl. Vanaf donderdag keren de vaste onderdelen 'Agenda' en 'Mededelingen' weer terug!  

 

Aan de Slag

Te gast is Gregory Chong. Hij is projectleider van ‘Aan de slag’, een werkgroep van Clientenbelang Amsterdam. Het is een jonge beweging en vereniging die een inclusieve start op de arbeidsmarkt wil bevorderen. Studenten en afgestudeerden met en zonder beperking richten zich op de moeilijkheden (en mogelijkheden) die ervaren worden als je met een arbeidshandicap een stage of baan zoekt.

 

Gregory_voor_bij_artikel.jpg

 

Ervaringsdeskundige Maaike van Dalfsen schuift aan. Zij bezocht een aantal bijeenkomsten van 'Aan de slag'. Sinds kort is zij afgestudeerd en heeft zij werk gevonden bij de Vrije universiteit. Zij heeft al geruime tijd jeugdreuma. Hoe is de overgang van studie naar werk verlopen? Waar loopt ze tegen aan? Hoe maakt ze dat bespreekbaar en wat betekent ‘Aan de Slag’ voor haar?

 

Bomb the brand maart 2022.jpgBomb the Brand

In 2019 richtte Noelle As met Lea Pauw de sociale en duurzame onderneming Bomb the Brand op. Met Bomb maken ze unieke en duurzame kleding. Hiermee gaan ze in tegen het reguliere 'Fast Fashion systeem' dat vaak verkwistend en vervuilend is.

 

Column

De column ‘De nakende gokepidemie’ is van Raymond Aronds, voorzitter van Slicks, het onafhankelijke kenniscentrum voor het verminderen van gokproblematiek.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

 

 

 

Radio Signaal digitaal
Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen via de uitzending gemist service van StadsFM. Radio Signaal is ook te volgen op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal.

 

Documentaire

De korte documentaire 'Zoektocht naar onbeperkt werk' geeft een inkijkje in de rol die een arbeidsbeperking speelt in de loopbaan van Vincent, Maaike en Sophie. Het laat zien wat hun ervaringen zijn in het primair, middelbare en hoger onderwijs.