Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

23 mei 2018

Radio Signaal uitzending 24 mei

Elke donderdag van 12.00 tot 13.00 uur kunt u naar Radio Signaal luisteren op SALTO Omroep Amsterdam. Op de radio via FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 106,8 (ether).  En overal ter wereld via internet. 

 

Crisiskaart

De Crisiskaart is een  zelf opgestelde 'gebruiksaanwijzing' over wat men wel of juist niet met je moet doen als je in een psychische crisis geraakt. Dankzij een compact formaat past hij makkelijk in je portemonnee. Ruim 20 jaar geleden ontwikkelde de Amsterdamse patiëntenbeweging de kaart.  De laatste jaren staat hij weer sterk in de belangstelling. Zo wil het Schakelteam Personen met Verward gedrag deze methodiek in het hele land beschikbaar stellen aan crisisgevoelige mensen. Dorine van Lennep, beleidsmedewerker bij Cliëntenbelang Amsterdam, praat ons bij over de ontwikkelingen, het opleiden van Crisiskaartconsulenten en de resultaten van een onderzoek naar het maatschappelijk effect.

 

Ombudsman

Ook te gast is Mirre Beek van de Kinderombudsman Metropool Amsterdam. Direct na de gemeenteraadsverkiezingen bracht de Ombudsman een gezamenlijk jaarverslag uit onder de titel Hoera, een klacht! Maatwerk in uitvoering.  De overheid is nog teveel gericht op het doel en rechtmatigheid, terwijl de burger wil dat dingen werken en sociaal zijn. Samenwerking tussen beroepskrachten en ambtenaren, rond een gezin, loopt bijvoorbeeld vaak stroef. Mirre gaat in op het verslag en op enkele actuele  thema's, zoals armoedebestrijding en de toegang tot jeugdhulpverlening.

 

Festival voor Daklozen

 Op 30 mei wordt in Amsterdam het 11e Festival voor Daklozen gehouden. Het is een gezamenlijk initiatief van de Belangenvereniging Druggebruikers MDHG en de Protestante Diaconie. Tijdens het festival vindt een debat
plaats naar aanleiding van een Rapport van de Rekenkamer over de grote woningnood in Amsterdam. We krijgen de laatste informatie van Myra Beckers van de Belangenbehartiging Druggebruikers MDHG.

 

Column

De column 'Psychosomatisch’ is van Toon van der Aa.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

Radio Signaal digitaal

Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen via de uitzending gemist service van StadsFM. Radio Signaal is ook te volgen op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal.