Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

22 september 2020

Radio Signaal uitzending 24 september

Elke donderdag van 14.00 tot 15.00 uur kunt u naar Radio Signaal luisteren op SALTO Omroep Amsterdam. Op de radio via FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 106,8 (ether). En overal ter wereld via internet. Wegens technische omstandigheden geen live-uitzending deze keer, wel een mooie herhaling van 6 december 2018.

 

Vergeten Amsterdamse componisten

Een uitzending in het teken van Amsterdamse componisten die tijdens de Tweede Wereldoorlog verboden waren en in de vergetelheid zijn geraakt. Maar dat is nu aan het veranderen. Zo speelde het residentieorkest na de troonrede van 15 september jl. Sextuor, een bewerking van een stuk van Leo Smit. Elonore Pameijer en Arthur Frid geven ons in deze uitzending een introductie tot deze componisten en laten ons luisteren naar prachtige muziek. 

 

Leo Smitstichting

Fluitiste Eleonore Pameijer richtte in 1996 de Leo Smitstichting op en onderzocht 35 “vergeten” componisten, waarvan er 14 de oorlog niet hebben overleefd. Arthur Frid is de zoon van componist Geza Frid. Hij vertelt over zijn vader, de  zware oorlogstijd, en de 50 illegale huisconcerten die zijn vader organiseerde voor het kunstenaarsverzet.

 

Klik hier voor een uitvoering van Sextuor van Leo Smit.

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

Radio Signaal digitaal

Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen via de uitzending gemist service van StadsFM. Radio Signaal is ook te volgen op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal.