Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

24 februari 2016

Radio Signaal, uitzending 25 februari

In deze uitzending: Stichting Pediz bevordert de ervarings- deskundigheid in de GGz, 40 jaar Bijstandsbond en de inzet van Facebook bij ziekte. Stem tussen 12:00 en 13:00 uur af op FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 106,8 (ether). We zijn natuurlijk ook via internet te volgen en terug te luisteren. Hieronder leest u er meer over.

Ervaringsdeskundigheid in de GGz

Onlangs werd de Stichting Pediz opgericht:  Professionele Ervaring Deskundigheid In Zorg. De organisatie wil de GGZ verbeteren door vanuit ervaringskennis zorg op maat te ontwikkelen, en het voor ervaringsdeskundigen mogelijk te maken om te participeren in de GGz als erkende beroepsgroep. Te gast zijn voorzitter Ria Muller en secretaris Raymond Aronds.

40 jaar Bijstandsbond

Ook te gast is Anke van der Vliet, bestuurslid van de Bijstandsbond. De bond bestaat  inmiddels 40 jaar. Eens was het een landelijk instituut met vele regionale afdelingen. Nu bestaat de bond alleen nog in Amsterdam. Anke is bezig een boek samen te stellen over de geschiedenis van de bond. Ook komt er een expositie en op 20 mei zelfs een manifestatie.

Ziekenboeg op Facebook

Een pannetje soep als je ziek bent, medicijnen regelen als je je bed niet uit kunt komen. Zonder partner is het soms lastig voor elkaar te krijgen. Een alleenstaande moeder met nekhernia deed met succes een oproep op Facebook.  En Barbara Gemin maakte voor deze gevallen de groep Ziekenboeg Amsterdam aan. 

Column: Trauma of grijze cellen

De Column 'Trauma of grijze cellen'  komt van Peter Petersen

Radio Signaal in de cloud

Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen kant en klaar  via de website of direct via de uitzending gemist service van StadsFM.  Radio Signaal staat ook op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal

 

terug naar het nieuws overzicht »

 

Deel dit artikel