Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

26 juni 2014

Radio Signaal uitzending 26 juni

Een 5D festival, een voorstelling `Psyche-logen` en een onderzoek naar valrisico`s deze keer. Stem donderdag tussen 11.00 en 12.00 uur af op FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 106,8 (ether). En natúúrlijk zijn we ook via internet te volgen en terug te luisteren. Hieronder leest u er meer over.

Voorstelling 'Psyche-logen'

Theatermaker Nicole Wessel vertelt in de uitzending over De Psyche-logen. Een aangrijpende voorstelling over krachtige vrouwen die ieder op hun eigen manier worstelen met psychische kwetsbaarheid. Heftige, uit het leven gegrepen monologen die raken, worden afgewisseld met meer luchtige scenes die vermaken. 

Met dit  project willen de makers psychische kwetsbaarheid bespreekbaar maken en daarmee een bijdrage leveren aan de destigmatisering van mensen die daar ervaring mee hebben (gehad). De voorstelling is op zondag 29 juni om 20.00 uur in het Polanentheater in Amsterdam. 

5D festival

Andre Bos interviewt Eliane Baudet (coördinator) over het 5D festival dat op 28 en 29 juni plaatsvindt op de NSDM-werf. Het festival is de vrijplaats voor de zintuigen, met onder meer theater, muziek, culinair vermaak en workshops. De voorstellingen vinden plaats in vijf  bijzondere paviljoens: een oor van strobalen, zandsculpturen, een ouderwetste bioscoop, een geurfabriek en een sloppenwijk. Het festival is toegankelijk voor iedereen met en zonder (audio, visuele) beperking en is volledig rolstoeltoegankelijk.

Onderzoek valrisico's bij ouderen

Kim van Schooten is bewegingswetenschapper bij de VU. Zij onderzocht bij 169 ouderen welke risicofactoren het vallen bepalen. Uit haar promotieonderzoek blijkt dat zorgverleners ouderen met een hoge kans op vallen beter kunnen herkennen door de hoeveelheid en kwaliteit van het dagelijks bewegen te meten.

Hierdoor kunnen ouderen met een hoge valkans sneller geholpen worden en kunnen vallen en valletsels worden voorkomen. Vroegtijdig behandelen met beweeg- en valpreventieprogramma's kan het aantal vallen met bijna de helft verlagen. Kim licht in de uitzending haar onderzoek toe.

Column

De Column WRAP (wellness recovery action plan) is van Peter.  

Radio Signaal Digitaal

Luister  via internet  live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen, of volg Radio Signaal op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews vindt u op ons Youtube-kanaal.

 

terug naar het nieuws overzicht »

 

Deel dit artikel