24 september 2019

Radio Signaal uitzending 26 september

Elke donderdag van 14.00 tot 15.00 uur kunt u naar Radio Signaal luisteren op Radio SALTO. Op uw radio via FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 99,4 of 106,8 (ether). En overal ter wereld via internet. 


WC-papier

Melle Schellekens en Sander de Klerk zijn initiatiefnemers van The Good Roll. Hoewel 60 procent van het aanbod van wc-papier in Nederland van hergebruikt papier is, is 40 procent dat nog niet. Daarom bestaat The Good Roll volledig uit hergebruikt papier. Melle laat ons aan de hand van zijn eigen initiatief zien wat een  sociaal, circulair en duurzaam project inhoudt. Er is nog een andere kant: wereldwijd hebben 2,3 miljard mensen geen toegang tot veilige en schone toiletten, een derde van de wereldbevolking.  De oprichters doneren daarom de helft van de nettowinst aan stichting Simavi die er onder andere toiletten van bouwt in Oost-Afrika.
 

Het Ouderen Songfestival

Het Ouderen Songfestival begon ooit bescheiden in één verzorgingshuis in de Jordaan. Dertig jaar later is het  uitgegroeid tot een landelijk festival met 12 voorrondes in verzorgingshuizen in diverse Nederlandse gemeenten. Met voorfinales en uiteindelijk een Grande Finale in het DeLaMar Theater te Amsterdam. We praten met directeur en bedenker Rob van Waaijen en 2 zangers die live hun bijdrage zullen vertolken. De voorrondes zijn in volle gang. Vrijdag 27 september is er ook een voorronde in het verzorgingshuis de Flesseman op de Nieuwmarkt.
 

Column

De column ‘Zo’n Ding’ is van Marja Morskieft.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

Radio Signaal digitaal

Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen via de uitzending gemist service van StadsFM. Radio Signaal is ook te volgen op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal.