Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

24 mei 2021

Radio Signaal uitzending 27 mei

Elke donderdag van 14.00 tot 15.00 uur kunt u naar Radio Signaal luisteren op Radio SALTO. Op de radio via FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 99,4 of 106,8 (ether). En overal ter wereld via internet. 

 

Doorzettingsvermogen

In deze uitzending luisteren we naar 2 podcasts van Veerle Corstens uit de serie 'Het mag nog wel wat bozer’ van Vrouwennetwerk Zuid. Skateboarder Nanja van Rijsse pleit voor: 'Zet je privilege in om mensen te versterken’. Zij leerde jongeren in Palestina en Afghanistan hoe skateboarden je zelfverzekerdheid en doorzettingsvermogen kan brengen.

 

Nu zorgt ze via skateboarden voor emancipatie bij jongeren in Amsterdam Zuidoost. Juist door zich niet alleen op de meiden te richten, maar ook op de jongens. Ze trekt ook haar mond open in het publieke debat. Bijvoorbeeld als er geen vrouwentoilet is bij een groot nieuw skatepark of wanneer een kunstenaar een vrouwonvriendelijk werk neer legt op een skatebaan.

 

Af van de mannelijke maat

Stadsdeelbestuurder Flora Breemer praat  over hoe ze af wil van de mannelijke maat:  "Vrouwen hoeven echt niet ineens iemand anders te worden, zodra ze de werkvloer op stappen." Hoe vaker we een bestuurder zien die geen man-in-pak is, hoe eerder we de maatstaf veranderen.

 

Daarnaast weet Flora Breemer dat we in de vrouwenemancipatie mannen ook echt nodig hebben. Toen zij bestuurder werd, betekende dit een verandering voor haar gezin. En toen zij zwanger was, namen mannelijke collega’s haar werk over.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

 

 

 

Radio Signaal digitaal

Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen via de uitzending gemist service van StadsFM. Radio Signaal is ook te volgen op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal.