Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

21 december 2016

Radio Signaal, uitzending 29 december over Roel Walraven

In onze allerlaatste uitzending van 2016, is Roel Walraven te gast. 86 jaar, communist en oud wethouder (sport) in het Amsterdam van de roerige jaren `60 en `70. Stem donderdag tussen 12:00 en 13:00 uur af op FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 106,8 (ether). Ook zijn we natuurlijk via internet te volgen en terug te luisteren.

 
Roel  kijkt in deze oudejaarsuitzending terug op zijn bewogen leven. Hij werd in 1930 geboren in De Indische Buurt, in die tijd een echte arbeidersbuurt. Zijn  vader werkte bij Werkspoor. Beide ouders waren communist en betrokken bij de Spaanse Burgeroorlog. Zijn moeder naaide kleren voor Spaanse kinderen en Roel zamelde geld in. Na de ambachtschool ging hij op zijn 15e werken als machinebankwerker. In de oorlog was het gezin actief in het verzet.

Strijdbaar

Vanuit zijn seniorenwoning in Amsterdam West ziet hij de stad en de buurt ingrijpend veranderen. Nog steeds is hij actief op het gebied van  de sociale woningbouw. In mei hanteerde hij nog het breekijzer bij het kraken van een pand in de Borgerstraat.

Radio Signaal digitaal

Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen kant en klaar  via de website of direct via de uitzending gemist service van StadsFM.  Radio Signaal staat ook op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal

 

terug naar het nieuws overzicht »

 

Deel dit artikel

U kunt deze uitzending terugluisteren via deze link. Nadat u het scherm van Salto hebt opengeklikt, klikt u op het icoontje 29.