Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

26 juli 2021

Radio Signaal uitzending 29 juli

Elke donderdag van 14.00 tot 15.00 uur kunt u naar Radio Signaal luisteren op Radio SALTO. Op de radio via FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 99,4 of 106,8 (ether). En overal ter wereld via internet. 

 

Vrouwenemancipatie

Tijdens deze uitzending luisteren we naar 2 podcasts van Veerle Corstens uit de serie 'Het mag wel weer wat bozer', waarin vrouwenemancipatie centraal staat. Zij maakt deze serie in opdracht van het Vrouwennetwerk Zuid.

 

Vrouwenhart

Yolande Appelman is een toonaangevend hartspecialist in het Amsterdam UMC en is gespecialiseerd in het vrouwenhart. Het vrouwen- en mannenhart verschillen nogal. Mannen en vrouwen kunnen vooral klachten zoals als pijn op de borst anders ervaren. Ook zijn de onderliggende oorzaken nogal verschillend.

 

Doordat de meeste onderzoeken onder mannen zijn gedaan, worden bij vrouwen de oorzaken onvoldoende herkend en niet goed behandeld. Yolande zet zich al 15 jaar in voor betere zorg, onderwijs en onderzoek op dit terrein.

 

Op uiterlijk beoordeeld

Souraya Kichouhi  irriteert zich mateloos aan het feit dat vrouwen steeds  weer op hun uiterlijk beoordeeld worden. Zij  wil dat zij hun  mond opentrekken. Souraya leert jongeren om te zorgen dat ze wel aan bod komen en mondeling sterk uit de hoek te komen.

 

En juist de regels die bij een debat horen, pakken voor meisjes heel goed uit, merkt zij. Ze komen vaker aan bod en kunnen zich laten horen. Welke regels dat zijn, hoort u ook in de podcast.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

 

 

 

Radio Signaal digitaal
Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen via de uitzending gemist service van StadsFM. Radio Signaal is ook te volgen op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal.