Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

26 november 2018

Radio Signaal uitzending 29 november

Elke donderdag van 14.00 tot 15.00 uur kunt u naar Radio Signaal luisteren op Radio SALTO. Op de radio via FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 99,4 of 106,8 (ether).  En overal ter wereld via internet.

 

Patiënten van het MC Slotervaart

Dit keer beginnen we de uitzending met het faillissement van het MC Slotervaart. We willen graag met patiënten in gesprek over hoe zij de plotselinge sluiting hebben ervaren en hoe zij die laatste dagen zijn behandeld. En natuurlijk ook met al die patiënten die zijn overgedragen aan andere ziekenhuizen. Wat betekent dit voor hun zorg? Is deze gewaarborgd of hebben ze te maken met wachtlijsten? Bent u één van die duizenden patiënten en wilt u uw ervaringen delen? Dat kan door te bellen naar 020 78 84 305. Presentator Jan Barnhoorn staat u graag te woord.

 

Problemen rond zorg en inkomen

Sociaal onderzoekers Josje Dam en Dana Plat van de Ombudsman Amsterdam Metropool zijn te gast. Zij vertellen vooral  over de problemen rond zorg en inkomen en de relatie tussen burgers en de overheid.

 

Schilderen met afasie

En Hanna Velthoen van Stichting Marline Fritzius Amsterdam komt naar onze studio. Bij deze stichting kunnen mensen met afasie leren schilderen en boetseren. Afasie ontstaat door niet-aangeboren letsel in het taalcentrum van de hersenen. Wanneer mensen zich niet meer in taal kunnen uitdrukken, kan het uiten in beeld een plezierige en betekenisvolle bezigheid zijn. Mede dankzij de stichting kunnen mensen met afasie ook in andere plaatsen in Nederland schilderlessen volgen.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

Bent u een oud-patiënt van het MC Slotervaart en hoeft u niet zo nodig uw verhaal in de uitzending te doen? Geen probleem natuurlijk. Neemt u dan vooral contact op met onze cliëntondersteuners. Wie weet kunnen ze u verder helpen!