Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

30 november 2020

Radio Signaal uitzending 3 december

Elke donderdag van 14.00 tot 15.00 uur kunt u naar Radio Signaal luisteren op Radio SALTO. Op de radio via FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 99,4 of 106,8 (ether). En overal ter wereld via internet.

 

Radio Signaal in coronatijd

We herhalen onze uitzending van 24 januari 2019. Maar wél weer met een actuele agenda en mededelingen.

 

Rapport over Jeugdbescherming

Kinderombudsman Anne Martien van der Does ontving veel klachten over de Jeugdbescherming. Deze instelling voert in opdracht van de gemeente Amsterdam maatregelen uit, zowel in het vrijwillige als in het gedwongen  kader. Om zicht te krijgen op mogelijke patronen besloot ze tot een breed wetenschappelijk onderzoek over de periode  januari 2017 –juli 2018.

 

Aan de orde kwamen onderwerpen als waarheidsvinding en neutraliteit, communicatie en verslaglegging, en drang en dwang bij voorstellen aan gezinnen. Presentator Jan Barnhoorn praat met Anne-Martien over het onderzoek, rode draden in de klachten, en niet te vergeten de aanbevelingen.

 

Klik hier om op de website van de Ombudsman het rapport te downloaden (PDF).

 

Column           

De column  ‘Alles inclusief, empathisch en genderneutraal ’ is van Petra Jorissen.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

 

 

 

Radio Signaal digitaal
Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen via de uitzending gemist service van StadsFM. Radio Signaal is ook te volgen op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal.