Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

1 juli 2014

Radio Signaal uitzending 3 juli

Het is Roze Week en ook ons programma kleurt roze. Stem donderdag tussen 11:00 en 12:00 uur af op FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 106,8 (ether). En natúúrlijk zijn we ook via internet te volgen en terug te luisteren. Hieronder leest u er meer over.

Roze in beeld

Fondsenwerver Ad van Dam is initiatiefnemer en coördinator van het project Roze in beeld waarin scholieren wordt geleerd kritisch om te gaan met  stereotypen van homo’s en lesbiennes in de media. In zijn gelijknamige boek vertellen  lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders uit de media waar zij zelf vroeger naar keken, met wie zij zich identificeerden en door wie zij zich lieten inspireren.. Maar ook over hun coming-out en het rolmodel dat zij willen zijn.

Voorlichting op scholen

We praten uitgebreid met Eva Witzke. Zij is vrijwilligger bij het COC en geeft voorlichting op scholen. Is er in de afgelopen jaren veel veranderd in de voorlichting? In de voorlichting staan de begrippen identiteit, emancipatie en seksualiteit centraal. Maar hoe krijgen die vorm? Waar loop je tegenaan in een klaslokaal en hoe haal je de weerstand weg? In 2012 werd op school voorlichting over homoseksualiteit verplicht gesteld. Zoeken meer scholen contact met t COC?

Column 

De Column is van Nynke van Zwol. 

Radio Signaal Digitaal

Luister  via internet  live naar de uitzending. Beluister  eerdere uitzendingen, of volg Radio Signaal op  

 

terug naar het nieuws overzicht »

 

Deel dit artikel