Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

1 maart 2022

Radio Signaal uitzending 3 maart met Toneelgroep Jet

Elke donderdag van 14.00 tot 15.00 uur kunt u naar Radio Signaal luisteren op Radio SALTO. Op de radio via FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 99,4 of 106,8 (ether). En overal ter wereld via internet.

 

Wilt u reageren op onze uitzendingen? Stuurt u dan een mail naarradiosignaal@clientenbelangamsterdam.nl

 

Toneelgroep Jet

Regisseur Brigitte Defaix en acteurs Renata Durandi en Bart Keijzer van Toneelgroep Jet vertellen over het stuk ‘Contact’, waarmee zij op 11, 12 en 13 maart op de planken staan in het Polanentheater. En natuurlijk gaat het ook over de geschiedenis van de Toneelgroep.

 

‘Contact’ komt uit de spelers zelf. Zij vertellen met zelfspot en veel humor hoe zij de lockdown zijn doorgekomen en wat dit met hen heeft  gedaan. Maar ook hoe zij uiteindelijk weer contact vinden in een dating show.

 

Repetitie Toneelgroep Jet 2.jpgInspiratie uit eigen ervaringen

Toneelgroep Jet haalt haar inspiratie uit de ervaringen van de spelers zelf; ervaringen in hun leven met psychische problemen, psychiatrische aandoeningen en hoe zij hiermee omgaan. Ervaringen met de samenleving, begrip en onbegrip, stigmatisering en acceptatie zijn met regelmaat in hun stukken terug te vinden.

 

Toneelgroep Jet - voorheen Miskend Talent - was tot en met 2017 een project van SCIP, onderdeel van De Regenboog Groep. In 2021 is de toneelgroep weer actief geworden, met steun van onder andere Clientenbelang Amsterdam en het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

 

Column

Toon van der Aa leest zijn zeer actuele column ‘Angst’

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

 

 

 

 

Radio Signaal digitaal
Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen via de uitzending gemist service van StadsFM. Radio Signaal is ook te volgen op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal.