Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

5 april 2017

Radio Signaal uitzending 30 maart

In deze uitzending aandacht voor het Landelijk Platform Burgerinitiatieven en het boek `Yemma` van Mohammed Benzakour. Stem donderdag tussen 12:00 en 13:00 uur af op FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 106,8 (ether). Ook zijn we natuurlijk via internet te volgen en terug te luisteren.

 

Burgerinitiatieven

Jacques Allegro was voorzitter van stadsdorp-Zuid, het eerste van de 21 stadsdorpen die Amsterdam inmiddels rijk is. De stadsdorpen vormen  de basis voor een stadse invulling van de Participatiesamenleving; burenhulp, nabuurschap, en  informele zorg. Inmiddels is Jacques van het lokale naar het landelijke burgerinitiatief gegaan. Hij maakt deel uit van het Landelijk Platform Burgerinitiatieven, een coördinatiepunt zijn voor alleburgerinitiatieven in het land.

 

Afgelopen zaterdag is de website van het platform gelanceerd. De website biedt de mogelijkheid de hulpvraag en het aanbod in het hele land aan elkaar te koppelen. Jacques komt in de studio om over dit platform en de mogelijkheden ervan te vertellen.

 

Boekenweek

Het is Boekenweek en Radio Signaal brengt de boeken van Mohammed Benzakour over het voetlicht. Vooral zijn alom geprezen boek 'Yemma'. Hierin beschrijft hij liefdevol, serieus  en met humor het proces dat hij met zijn moeder doormaakt na haar herseninfarct  als gevolg van een medische fout.

 

Zij is grotendeels verlamd en verloor haar spraakvermogen. Tekortkomingen in het verpleeghuis waar zijn moeder noodzakelijkerwijs verblijft, komen ter sprake. Maar ook tekortkomingen in het denken en praten met elkaar over de dood: “We hebben het hier voortdurend over multicultureel samenleven, maar nog nooit spraken we over multicultureel ‘samen-sterven’.”

 

Column

De Column ‘Voltooid leven’ is van Toon van der Aa.

 

Radio signaal digitaal

Beluister deze uitzending via de website door hier te klikken. Radio Signaal staat ook op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal.

 

Deel dit artikel

U kunt deze uitzending terugluisteren via deze link