31 augustus 2021

Radio Signaal uitzending 31 augustus

Elke donderdag van 14.00 tot 15.00 uur kunt u naar Radio Signaal luisteren op Radio SALTO. Op de radio via FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 99,4 of 106,8 (ether). En overal ter wereld via internet. 

 

Wilt u reageren op onze uitzendingen? Stuurt u dan een mail naar radiosignaal@clientenbelangamsterdam.nl

 

Radio Danspaleis

Tijdens deze uitzending luisteren we naar een aflevering van Radio Danspaleis vanaf de andere kant van het IJ, in Amsterdam-Noord. Dit stadsdeel met een rijke geschiedenis is uitgegroeid tot een culturele trekpleister voor vele nieuwe hippe bewoners in Amsterdam. 

 

Maar hoe was Amsterdam Noord voor de tunnel en de veerpontjes, de hippe restaurants en de clubs? We horen de verhalen van verschillende generaties 'Noorderlingen'.

 

De buurtverbinders Jossin Pook en Frans Schraven schuiven aan en Bep Oenen, Noorderling in hart en nieren, neemt ons mee terug in de tijd. Ook oiud-buurbewoonster actrice en zangeres Carry Tefsen is te gast.

 

En we herdenken de vernieuwer binnen de moderne klassieke muziek, componist Louis Andriessen. Hij stierf 1 juli jl. op 82-jarige leeftijd. Drummer Martin van Leusden en pianist Frank van Bommel zorgen ook voor muziek tijdens de uitzending. 

 

De uitzending loop dit keer door na het nieuws van 15:00 uur.

 

Foto Radio Danspaleis.jpg

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

 

 

 

Radio Signaal digitaal
Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen via de uitzending gemist service van StadsFM. Radio Signaal is ook te volgen op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal.