Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

30 oktober 2019

Radio Signaal uitzending 31 oktober

Elke donderdag van 14.00 tot 15.00 uur kunt u naar Radio Signaal luisteren op SALTO Stads FM. Op de radio via FM kanaal 103.3 (kabel) of FM kanaal 106.8 of 99.4 (ether). En overal ter wereld via internet. 
 

De Indische Kwestie

Meldpunt de Indische Kwestie wil erkenning van én verontschuldiging voor de behandeling van Nederlanders uit Nederlands-Indië door de Nederlandse regeringen. Het gaat om salaris dat nooit is uitbetaald, maar ook om schadevergoeding. Gestreefd wordt naar een allesomvattende regeling, waarbij ook de tweede generatie niet vergeten wordt. We ontvangen Peggy Stein, voorzitter van Stichting Het Indisch Platform 2.0/Meldpunt Indische Kwestie en Griselda Molemans, onderzoeksjournalist op het gebied van koloniale geschiedenis.
 

Hoorzitting

Op 30 september was er een hoorzitting met de vaste Kamercommissie van het ministerie van VWS. Peggy vertegenwoordigde de Indische gemeenschap. Kamerleden kregen uitgelegd wat er in de gemeenschap speelt na inmiddels 74 jaar genegeerd te zijn door de diverse kabinetten. Griselda  presenteerde haar bevindingen op basis van archiefonderzoek in Nederlandse en buitenlandse archieven.
 

Column

De column ‘Een coach, voor alles, iedereen en overal’ is van Petra Jorissen.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

Radio Signaal digitaal

Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen via de uitzending gemist service van StadsFM. Radio Signaal is ook te volgen op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal.