4 september 2019

Radio Signaal uitzending 5 september

Elke donderdag van 14.00 tot 15.00 uur kunt u naar Radio Signaal luisteren op Radio SALTO. Op uw radio via FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 99,4 of 106,8 (ether). En overal ter wereld via internet.
 

Scooter

De column 'Afhankelijk van een scooter' van Ombudsman Metropool Amsterdam staat deze keer centraal in het gesprek met hun senior onderzoeker Josje Jap Ngie-van Dam. Waar parkeer je 'm bijvoorbeeld?
 

De bemoeial van Slotermeer

We ontvangen Jorien Frans. Van huis uit historica, heeft zij zich ontwikkeld tot 'algemene bemoeial' van haar buurt Slotermeer. Zo doet ze actief mee aan de Buurtbudgetplannen. Dit jaar gaat het om een subsidiepot van 500.000 euro om de buurt te stimuleren bij het bedenken en uitvoeren van vernieuwende plannen.
 

Pop-up theater 

Ook het theater van Hannah Timmers kan op Joriens bemoeienis rekenen. De Lodewijk van Deysselbuurt  wordt na jaren wachten eindelijk opgekanpt. Met hun tot theaterstudio verbouwde winkelpand als basis, gaan zij en sociaal ontwerper Luca van Slagmaat een jaar lang op zoek naar de onvertelde verhalen van deze buurt. Iedere aflevering van Radio van Deyssel heeft een ander thema, met wisselende gasten uit de Lodewijk van Deysselbuurt en daar buiten. De opdracht kwam van woningbouwvereniging Rochdale, dat deze voorstellingen wil betrekken bij haar plannen voor renovatie en bouw.
 

Column

Petra Jorissen leest haar column  'Als je het maar niet ziet'.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

Radio Signaal digitaal

Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen via de uitzending gemist service van StadsFM. Radio Signaal is ook te volgen op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal.