Uw privacy Contact | Nieuwsbrief

| Deze website voorlezen met BrowseAloud Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

5 september 2018

Radio Signaal uitzending 6 september

Elke donderdag van 14.00 tot 15.00 uur kunt u naar Radio Signaal luisteren op SALTO Omroep Amsterdam. Op de radio via FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 106,8 (ether).  En overal ter wereld via internet.

 

Ombudsman

Op 6 september ontvangen we Inge Grundeman en Fatima Aarbaj van  Ombudsman Metropool Amsterdam. Inge is senior onderzoeker en Kinderombudsman, en Fatima is onderzoeker. Zij belichten twee  problemen van het moment: financiële problematiek onder jongeren en het tekort aan rolstoelwoningen in Amsterdam . 


Jongeren en financiën

Allereerst het gebrek aan zelfredzaamheid van 18-jarigen  op financieel gebied.  Zij kunnen vaak niet voldoen aan financiële verplichtingen,  en hebben grote moeite om verleidingen te weerstaan.  De gemeente probeert hier oplossingen te vinden en is bezig een traject te ontwikkelen. Er zijn goede initiatieven om jongeren de juiste weg te wijzen, zoals Kwikstart.

 

Rolstoelwoningen tekort

Sociale huurwoningen zijn moeilijk te krijgen,  maar  mensen met een indicatie voor een rolstoeltoegankelijke woning wachten  nóg langer.  Deze groep heeft doorgaans ook nog  een te laag inkomen voor de nieuwe huur. De gemeente is op zoek naar oplossingen binnen het programma Huisvesting Kwetsbare Doelgroepen.

 

100-plus aan het woord

Deze maand verschijnt de bundel 100% leven, levenslessen van honderdplussers van Sociaal-gerontoloog  Yvonne Witter, met foto’s van  Claudia Kamergorodski. Yvonne vertelt over de liefdevolle portretten. Wat leer je zoal met meer dan een eeuw levenservaring?  “Nooit klagen, maar doorzetten en bezig blijven”, “Mensen accepteren zoals ze zijn” en “Als je teleurstellingen meemaakt, stop ze dan in een zakdoek en gooi ze weg”.

 

Column

De column ‘Laat liggen, die oprijplaten!’ is deze week van Petra Jorissen.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden