Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

6 april 2016

Radio Signaal, uitzending 7 april

In deze uitzending: een catalogus met geluksmomenten voor dementerenden, wooncoaches voor senioren en een blinde schilderes. Stem tussen 12:00 en 13:00 uur af op FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 106,8 (ether). We zijn natuurlijk ook via internet te volgen en terug te luisteren. Hieronder leest u er meer over.

Geluksmomenten in dementie

Hoe houdt je dementerende clienten vrolijk en fit?  Amsta ontwikkelde met studenten van de Hogeschool Amsterdam een catalogus voor geluksmomenten. Hierin staan twintig ontwerpen die locaties van Amsta kunnen inzetten. Sommigen zijn eenvoudig te realiseren, zoals een knuffelkamer met zachte kussens en stoffen,  een lichtshow-paneel of een teddybeer die verhaaltjes vertelt. Helma van de Bor van Amsta vertelt over dit bijzondere project.

Wooncoach voor senioren

De Stichting Amsterdams Steunpunt Wonen (ASW) zet wooncoaches in voor senioren. De coaches geven bewoners informatie over de mogelijkheden om langer zelfstandig te blijven wonen. Te gast is Jantina Bijpost, programmaleider Wonen en Zorg bij ASW .

Blinde schilderes

Laura Meddens is kunstschilder en blind.  Zij vertelt over hoe en waarom zij schildert en ook over haar internetbedrijf Abled (missie: to take the 'dis' out of disabled).

Radio Signaal in de cloud

Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen kant en klaar  via de website of direct via de uitzending gemist service van StadsFM.  Radio Signaal staat ook op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal.

 

terug naar het nieuws overzicht »

 

Deel dit artikel