Uw privacy Contact | Nieuwsbrief

| Deze website voorlezen met BrowseAloud Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

29 november 2017

Radio Signaal uitzending 7 december

Elke donderdag van 12.00 tot 13.00 uur kunt u naar Radio Signaal luisteren op SALTO Omroep Amsterdam. Op de radio via FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 106,8 (ether). Overal ter wereld via de live stream op internet.

 

Kinderombudsman

Anne Martien van der Does is de  Kinderombudsman van Amsterdam.  Zij  ziet  in de praktijk hoe gezinnen hun huis verliezen door schulden,  scheidingen en huiselijk geweld. Inmiddels hoort illegale verhuur via Airbnb daar helaas ook bij.  Gemeente en woningcorporaties doen wat haar betreft te weinig in de preventie.  Ook de woonproblemen van vluchtelingen-kinderen houden haar bezig.  Factoren hier zijn de overspannen woningmarkt, en het feit dat ouders lang niet altijd statushouder zijn.  

 

Kindermishandeling en biochemie

Chemicus Annet van der Knaap heeft als vrijwilliger voor de stichting Films for Change onderzoek gedaan naar de aanpak van kindermishandeling in Nederland. Via haar interesse voor de chemie van het lichaam raakte ze gefascineerd door de mechanismen van fysieke (on)gezondheid als gevolg van kindermishandeling. Wetenschappelijke kennis hierover kan  behulpzaam  zijn bij traumaverwerking, de ontwikkeling van veerkracht en het toch nog op de rails krijgen van het leven.

 

Column

De column 'Rijstgezeik' is van Toon van der Aa.

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden