Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

4 januari 2022

Radio Signaal uitzending 6 januari

Elke donderdag van 14.00 tot 15.00 uur kunt u naar Radio Signaal luisteren op Radio SALTO. Op de radio via FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 99,4 of 106,8 (ether). En overal ter wereld via internet. 

 

Deze uitzending staat in het teken van verbinding, in dit geval door de avonturiers Willem Dieleman en Ahmed El Mesri. Wilt u reageren op onze uitzendingen? Mailt u dan naar radiosignaal@clientenbelangamsterdam.nl
Dit is een herhaling van de uitzending op 7 oktober 2021.

 

Pannenkoeken bakken

Willem Dieleman van de Pancake Adventures is te gast. Hij vond zijn leven maar saai en voorspelbaar. Daarom nam hij het besluit om te gaan reizen en kocht een enkele reis naar Turkije. Onder andere via Georgie, Pakistan en India eindigt zijn reis in Australië. Onderweg zoekt hij voldoening in anonieme 'Vind ik leuks' en volgers op siacle media, maar vindt die voldoening door te delen met anderen.

 

Hij kocht een pan en bakte in diverse landen pannenkoeken die veel blijdschap en bijzondere ontmoetingen veroorzaken. Zo kwam hij op het idee om Pancake Adventures in het leven te roepen, een project om de wereld wat leuker te maken. In zijn boek met dezelfde titel neemt hij ons mee op zijn spannende en indrukwekkende reis.

 

Bestrijding discriminatie

Andere avonturier en verbinder is Ahmed El Misri van organisatie Assaadaka. Hij reisde vanuit Marokko door Europa en streek in Amsterdam neer, niet met idee om hier voor altijd te blijven. Door een auto-ongeluk wordt hij afhankelijk van een rolstoel. Teruggaan naar huis zit er niet in, maar aan opgeven denkt Ahemed niet.

 

(Foto: Ahmed vooraan in het midden. Tekst loopt door na de foto) 

Groepsfoto met Ahmed El Mesri.jpg

 

Hij studeerde aan de sociale academie en volgde meerdere cursussen. Ook richtte Ahmed Assaaka (vriendschap in het Arabisch) op. Met deze bijzondere vereniging weet hij vele mensen in Amsterdam-Oost en andere delen van de stad met elkaar te verbinden. Assaaka bestrijdt discriminatie en zorgt voor ontmoeting, informatie, educatie, ontwikkeling en emancipatie. We horen van hem wat er nu allemaal speelt.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

 

 

 

Radio Signaal digitaal
Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen via de uitzending gemist service van StadsFM. Radio Signaal is ook te volgen op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal.