6 augustus 2019

Radio Signaal uitzending 8 augustus

Elke donderdag van 12.00 tot 13.00 uur kunt u naar Radio Signaal luisteren op SALTO Omroep Amsterdam. Op de radio via FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 106,8 (ether). En overal ter wereld via internet. In deze uitzending is Titia Frieling onze zomergast. Zij heeft met haar man Dirk Frieling aan de wieg gestaan van de stad Almere. Hij tekende onder meer het structuurplan voor Almere Haven.

 

Dirk bleef bij Almere betrokken als kwartiermaker voor het New Town Institute, hoofd van de Rijksdienst IJsselmeerpolders en voorzitter van de Welstandscommissie. Titia heeft het hele ontwerpproces meegemaakt en ook haar eigen projecten in Almere uitgevoerd.

 

Zo heeft ze in 1982 vanuit haar comité De Fantasie de prijsvraag ‘Ongewoon Wonen’ in Almere uitgeschreven. Centraal thema was het ontwerpen van een experimentele woning. Vindingrijkheid ten aanzien van materiaalkeuze en –gebruik, constructie, vormgeving en woonvorm stonden daarbij voorop, alsook de  directe uitvoerbaarheid.

 

Titia vertelt  over haar leven, het ontstaan van Almere en Het Museumbos dat mede door haar ontworpen is. De opening van het vernieuwde museum vond 18 mei jl. plaats..

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

Radio Signaal digitaal

Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen via de uitzending gemist service van StadsFM. Radio Signaal is ook te volgen op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal.