Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

8 april 2015

Radio Signaal, uitzending 9 april

In deze uitzending: een creatief concept voor ouderen en bewoners van zorgcentra, het Stadsdorp De Pijp, en onderzoek naar victimisatie van psychiatrische patiënten. Stem donderdag tussen 12:00 en 13:00 uur af op FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 106,8 (ether). En we zijn ook via internet te volgen en terug te luisteren. Hieronder leest u er meer over.

Zona's kiosk

Zona’s kiosk bedenkt  bijzondere momenten en nieuwe creatieve concepten voor ouderen en bewoners van zorgcentra. Initiatiefneemster Vera Broos vertelt waarom kunst belangrijk is voor ouderen, waar zij allemaal neerstrijkt en wat ze meemaakt.

Stadsdorp

Noaberschap, een vorm van intensieve burenhulp,  is in het oosten van het land heel gewoon. Maar hoe vorm je een netwerk in een grote stad als Amsterdam. Hiervoor is Stadsdorp de Pijp opgericht; een netwerk van buurbewoners die zo lang en prettig mogelijk zelfstandig willen blijven wonen. In de studio zijn twee deelnemers, Pieter Jans en Gerda Stolk.

Vicitimisatie

Raymond Aronds praat met psycholoog Liselotte de Mooij over haar onderzoek naar victimisatie van psychiatrische patiënten. Wat gebeurt er als mensen met ernstige psychiatrische aandoeningen betrokken raken bij gewelds- en vermogensdelicten - als slachtoffer, dader of allebei?

Column

De column 'Wederopstanding' is van radioman van het eerste uur Toon van der Aa.

Radio Signaal digitaal

Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen of volg Radio Signaal op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal

 

terug naar het nieuws overzicht »

 

Deel dit artikel