8 mei 2019

Radio Signaal uitzending 9 mei

Elke donderdag van 14.00 tot 15.00 uur kunt u naar Radio Signaal luisteren op Radio SALTO. Op de radio via FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 99,4 of 106,8 (ether). En overal ter wereld via internet. In deze uitzending staat Amsterdam-West centraal. We besteden aandacht aan het stadsklooster La Verna en Tineke Rombout is te gast, die zich al jaren inzet voor de leefbaarheid in de tuinsteden Slotermeer, Slotervaart en Osdorp. 

 

Stadsklooster La Verna

In de Derkinderenstraat in Nieuw-West staat tussen de bomen het kleine stadsklooster La Verna. Het bestaat uit een communiteit van 8 Franciscaner broeders en een predikant en de Stichting La Verna, die activiteiten voor spiritualiteit biedt. De jongere broeders studeren of werken fulltime of parttime in diverse instellingen. De oudere broeders gaan regelmatig voor in vieringen in verschillende parochiekerken. De kloostergemeenschap biedt elk half jaar ongeveer 50 cursussen, lezingen en wandeltochten. Broeder Fer van der Reijken vertelt meer over het stadsklooster. 

 

Tineke Rombout

Tineke ontving in 2016 in de Nieuwe Kerk een lintje uit handen van toenmalig burgemeester Eberhard van der Laan voor haar jarenlange inzet voor de tuinsteden, met name Slotermeer, Slotervaart en Osdorp. Zij is actief bij verschillende organisaties die zich met wonen en leefbaarheid bezighouden, waaronder de Vereniging Promotie Westelijke Tuinsteden (ProWest) Deze zet zich in voor het behoud van het karakter van de Westelijke Tuinsteden, zoals architect en stedebouwkundige Van Eesteren dat in de eerste helft van de jaren 30 voor ogen had. Door de enorme druk op de huizenmarkt staat het woongenot onder druk, onder meer door de 'verkamering' plaats. Tineke geeft ons hierover tekst en uitleg.

 

Column

De column 'Geen schoonheidsprijs' is van Josje Nap Nghe-van Dam, senior onderzoeker bij de Ombudsman Metropool Amsterdam

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel