Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

22 juli 2014

Radio Signaal Zomergasten 24 juli

Te gast is zorgondernemer Ed Cools. Hij staat bekend om zijn vernieuwing van de ouderenzorg in Nederland, die hij graag de menselijke maat wil teruggeven. Met hem blikken we terug op zijn ervaringen als Vlaamse Belg in de Nederlandse gezondheidszorg. We bekijken de huidige ontwikkelingen en spreken verder over het Ramses Shaffyhuis. Stem donderdag tussen 11:00 en 12:00 uur af op FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 106,8 (ether). En natúúrlijk zijn we ook via internet te volgen en terug te luisteren.

`Hoe meer regels, hoe meer vreugd,` is het  motto van Ed Cools. Achter elke regel zit een kans, want anders stellen de Nederlanders deze regels niet op. Hij is tegen grootschalige fusies, streeft naar menselijk contact en kwaliteit. 

Ramses Shaffy

Ed was directeur van het Sarphatihuis toen hij Liesbeth List ontmoette op het terras van restaurant Rentree. Deze ontmoeting heeft geleid tot opname van Ramses in het Sarphatihuis, waar hij tot het einde van zijn leven is gebleven. Nadat Ramses was overleden, kwamen Ed Cools en Liesbeth List tot het initiatief van het Ramses Shaffyhuis.

In een eerdere uitzending vertelde Ed Cools hier al het een en ander over. Het Ramses Shaffy Huis wil oudere kunstenaars, artiesten en artistieke mensen een woon- welzijn en zorgomgeving bieden waarin zij hun culturele leven kunnen voortzetten. Tevens moet het een ontmoetingsplek zijn waar jong en oud van gedachten kunnen wisselen over kunst, cultuur, muziek en theater, en actief workshops kunnen volgen.

Radio Signaal digitaal

Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen, of volg Radio Signaal op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews vindt u op ons Youtube-kanaal.

 

terug naar het nieuws overzicht »

 

Deel dit artikel