Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

2 augustus 2022

Regenboogeditie Radio Danspaleis vanuit het Sarphatihuis

Elke donderdag van 14.00 tot 15.00 uur kunt u naar Radio Signaal luisteren op Radio SALTO. Op de radio via FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 99,4 of 106,8 (ether). En overal ter wereld via internet.

 

Ook deze zomer kunt u elke donderdag naar onze uitzendingen luisteren. Wilt u reageren op onze uitzendingen? Stuurt u dan een mail naar radiosignaal@clientenbelangamsterdam.nl

 

Pride Amsterdam

In de stad is de Pride Amsterdam 2022 in volle gang. Daarom is het donderdag 4 augustus tijd voor een mooie en vrolijke uitzending. Radio Danspaleis zette 10 maanden geleden een regenboogeditie online; een mooie manier om het 25-jarig jubileum van de Pride te vieren.

 

Het Danspaleis neemt ons mee naar het Sarphatihuis, een woon-zorgcomplex voor ouderen met een roze loper* aan de Roeterstraat in het centrum van Amsterdam. Een bijzondere locatie, omdat het al van oudsher verbonden is met ouderenzorg. De bekendste bewoner van het huis was zanger Ramses Shaffy, die hier de laatste jaren van zijn leven doorbracht.

 

Rozeneiland

Sinds 2016 heeft het Sarphatihuis een speciale woonafdeling voor de LHBTI+ ouderen: Rozeneiland. Reden temeer om met Radio Danspaleis een bezoek te brengen. Presentator Sunna Duijf spreekt met kersverse bewoonster Hanneke Mulder en haar geliefde Yvonne Tophoff en met dragartiest Victoria False.

 

Laat je meenemen en inspireren door de mooie verhalen van onze gasten en dans mee op de roze hits vanuit je woonkamer! Drummer Martin van Leusden en Pianist
Frank van Bommel zijn zoals altijd van de muziekpartij.

 

*De Roze Loper

De Roze Loper bevordert binnen zorginstellingen en welzijnsorganisaties sociale acceptatie van seksuele diversiteit en aandacht voor eventuele problematiek van oudere LHBT’s. De aanpak bestaat onder meer uit een Roze Loper scan.

 

De Scan  wordt uitgevoerd door Roze 50+. Dit is een samenwerkingsverband van de Algemene Nederlandse Bond voor Ouderen (ANBO) en COC Nederland. Kwaliteitsinstituut Kiwa is de eigenaar van de Roze Loper scan en voert de audits uit.

 

Na de scan volgt optimaler wijs  een plan van aanpak van de zorgorganisatie, een Toolkit met verschillende instrumenten waaronder een training voor professionals en ondersteuning en advies door Roze 50+ ambassadeurs.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

 

 

 

 

Radio Signaal digitaal
Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen via de uitzending gemist service van StadsFM. Radio Signaal is ook te volgen op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal.