Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

29 juli 2014

Samenwerking cliëntenraden hernieuwen

Cliëntenbelang Amsterdam wil een nieuw `Platform Langdurige zorg` opzetten om daarmee de samenwerking voor cliëntenraden in de langdurige zorg te hernieuwen. We werken hierbij samen met LOC Zeggenschap in Zorg. Tijdens een themabijeenkomst op 15 september werken we het idee verder uit. Daarnaast zal het actuele thema ‘inzet van vrijwilligers en mantelzorgers’ op de agenda staan. Zit u in een cliëntenraad in Amsterdam? Zet u 15 september dan vast in uw agenda. Nadere informatie over de bijeenkomst volgt.

Aan het platform kunnen zowel afgevaardigden van lokale of centrale cliëntenraden van alle organisaties in de langdurige zorg in Amsterdam deelnemen. Het platform komt een aantal malen per jaar bij elkaar om rondom een actueel thema kennis en ervaringen uit te wisselen en tot gezamenlijke standpunten te komen.

In Amsterdam wordt de Bestuursambitie Langdurige Zorg als leidraad gehanteerd voor onder meer een kwaliteitsslag in de verzorgings- en verpleeghuizen. Cliëntenbelang Amsterdam speelt een rol bij de totstandkoming van dit programma en de gemeentelijke beleidsvoorbereiding of uitvoering.

Cliëntenraden zijn echter tot nu toe niet betrokken geweest. Dit was voor de cliëntenraden een belangrijke aanleiding om de samenwerking op te zoeken. Met het nieuwe platform kunnen ook raden op gemeentelijk niveau hun stem laten horen.

Lees hier meer over LOC Zeggenschap in Zorg.

 

terug naar het nieuws overzicht »

 

Deel dit artikel