Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

14 oktober 2013

Schouwen met GroenLinks

Tweede Kamerlid Linda Voortman (GroenLinks) was speciale gast tijdens een schouw onder leiding van een delegatie ervaringsdeskundigen van Onbeperkt Zuid, Onbeperkt Oost, Platform Gehandicapten in Zuidoost en Cliëntenbelang Amsterdam. De schouw vond plaats in het kader van de Week van de Toegankelijkheid.

De wandeling voerde vanaf het Gerard Douplein bij de Albert Cuypmarkt naar het Huis van de Wijk De Pijp in de Tweede Van der Helststraat, via de Ferdinand Bolstraat. Daar werd de tramhalte van lijn 16 bekeken (te laag om met een rolstoel de tram in te kunnen) en de Hema bezocht.

In de Hema is het mogelijk om zittend in een rolstoel de pinmachines te bedienen, maar als je slechtziend ben, zijn ze zo gebruiksonvriendelijk dat het voor een blinde of slechtziende eenvoudiger is iemand te vragen om de toetsen te bedienen.

Een volgend punt van verbazing voor wie er meestal niet bij stilstaat was de kruising Ferdinand Bolstraat/Ceintuurbaan, waar een knopje zit om het voetgangerslicht te bedienen, maar dat is vanuit een rolstoel moeilijk in te drukken. 

Klik hier om het hele artikel te lezen.

(Bron: GroenLinks, 11 oktober 2013)

 

terug naar het nieuws overzicht »

 

Deel dit artikel