Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

3 juli 2023

Schrijfster Conny Braam Zomergast bij Radio Signaal

Elke donderdag van 14.00 tot 15.00 uur kunt u naar Radio Signaal luisteren op Radio SALTO. Op de radio via FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 99,4 of 106,8 (ether). En overal ter wereld via internet.

 

Wilt u reageren op onze uitzendingen? Stuurt u dan een mail naar radiosignaal@clientenbelangamsterdam.nl. We beginnen de uitzending met een actuele agenda en mededelingen. 

 

Schijfster Conny Braam

Donderdag 6 juli is schrijfster Conny Braam onze eerste Zomergast. Zij schreef ‘De revolutie van Pelle’. Hierin zoekt zij naar antwoorden op de vraag wat haar tot de rebelse meid heeft gemaakt die in mei 1968 na een laatste knallende ruzie met haar ouders op de trein naar Amsterdam stapt.

 

Die zoektocht leverde een trilogie op die ruim 80 jaar omvat (1884-1968). Drie generaties vrouwen en hun strijd tegen armoede, uitbuiting, racisme en oorlogsgeweld krijgen een gezicht: Keet, Grada en Lena. In een mum van tijd was deze trilogie aan de 3e druk toe.

 

(Tekst loopt door na foto).

Thumbnail Conny Braam.jpg

Conny Braam (foto Lillianne Kuijt)

 

Centraal in het interview staat de armoede en de strijd voor een menswaardig bestaan toen en nu (1884-1968). Conny was mede-oprichtster en jarenlang voorzitster van de Anti-Apartheids Beweging Nederland. In 1992 debuteerde ze met Operatie Vula (1992).

 

In 2000 verscheen het eerste deel van de romantrilogie over de familie Abraham in IJmuiden 'De woede van Abraham', in 2002 gevolgd door 'De onweerstaanbare bastaard'. Het laatste deel 'Het schandaal' verscheen in 2004.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

 

 

 

 

Radio Signaal digitaal
Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen via de uitzending gemist service van StadsFM. Radio Signaal is ook te volgen op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal.