Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

22 februari 2017

Signalen van zorgschouwen ook naar gemeente

In het voorjaar zullen wij de gemeente Amsterdam enkele actiegerichte adviezen overhandigen op basis van de veertig georganiseerde zorgschouwen van de afgelopen jaren. Op deze manier helpen wij zorglocaties die hebben meegedaan om hun verbeterpunten voor een beter leefklimaat voor bewoners te realiseren.

 

Verbetertips

Voor het advies hebben we een analyse gemaakt van alle veertig zorgschouwen. Zo blijkt dat er veel verbetertips zijn gegeven voor:

  • Het verbeteren van de bereikbaarheid van de locatie.
  • De haal- en brengsituaties voor de huizen.
  • De groenvoorzieningen in de buurt.
  • Het functioneren van locaties als buurt- en ontmoetingscentrum.
  • Het organiseren van activiteiten voor bewoners en mensen uit de buurt.
  • De inrichting van de huizen.
  • Het omgaan met het gebruik van het bestaande vastgoed. 

 

Zorgschouwen

Tijdens een zorgschouw opent een zorglocatie haar deuren voor een gemengd gezelschap van bewoners, familie, buurtbewoners, ondernemingen uit de buurt, medewerkers en andere betrokkenen. Samen maken zij een rondgang door het verpleeg- of verzorgingshuis en bekijken zij hoe met kleine (of soms wat grotere) aanpassingen de leefomgeving meer betekenisvol kan zijn voor de bewoners, maar ook voor familieleden en medewerkers.

 

De zorgschouw levert de locaties en haar omgeving praktische verbeterpunten en nieuwe bondgenootschappen op. Aan de hand van de opbrengsten van de zorgschouw verbeteren de locaties de eigen woon-en leefomgeving en kunnen zij andere locaties inspireren. 

 

Meer informatie

Het organiseren van de zorgschouwen is een activiteit van ons project Cliënten Waarderen. De resultaten van alle zorgschouwen zijn terug te vinden op de website van het project. Zodra de adviezen aan de gemeente zijn verschenen, zullen wij deze ook hierop plaatsen. 

 

Wilt u met uw zorglocatie ook meedoen aan een zorgschouw of hebt u vragen, dan kunt u contact opnemen met projectleider Pauline Willems op (020) 75 25 100 of via p.willems@clientenbelangamsterdam.nl

 

Deel dit artikel