Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

7 april 2015

Stadsarchief zoekt enthousiaste meedenkers

Ziek zijn en weer beter worden: het lijkt vanzelfsprekend, maar is het niet. Dat was het allerminst 150 jaar geleden, toen het Emma Kinderziekenhuis werd opgericht. Het Emma is in de loop der tijd veranderd van ziekenhuisje voor arme, Amsterdamse kinderen tot een gespecialiseerd academisch kinderziekenhuis. Naar aanleiding van dit jubileum vindt er vanaf 27 augustus 2015 een tentoonstelling plaats in het Stadsarchief van Amsterdam.

Ter voorbereiding op deze tentoonstelling is het Stadsarchief op zoek naar jongeren die willen meedenken in het proces om het verhaal van ziek zijn/een beperking (handicap) hebben zo goed mogelijk te verwoorden.

Zou jij jouw verhaal willen doen? Denk je graag met anderen mee? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Tussen ZIEK en BETER

In de bijzondere tentoonstelling tussen ZIEK en BETER staan de verhalen centraal van acht kinderen uit 150 jaar Emma Kinderziekenhuis. Hun persoonlijke geschiedenissen geven inzicht in hun belevingswereld en in hun tijd. Waarom waren ze opgenomen? En hoe vonden ze het om in het ziekenhuis te liggen? 

De tentoonstelling is vooral gericht op kinderen uit de bovenbouw van de lagere school, maar is zeker ook interessant voor jongeren en volwassenen.

Niet alleen voor de voorbereiding is het Stadsarchief op zoek naar jongeren, maar ook tijdens de tentoonstelling  is het de bedoeling dat er ook jongeren werken die ziek zijn (geweest) of een beperking (handicap) hebben.  Zo wordt de tentoonstelling voor bezoekers werkelijkheid.

Klankbord bijeenkomst 14 april

Het Stadsarchief wil graag in gesprek komen met ervarings- en getuigendeskundigen. Dit om het verhaal van ziek zijn/een beperking (handicap) hebben zo goed mogelijk te kunnen verwoorden in de tentoonstelling. Je kunt dan denken aan vragen die gesteld kunnen worden zoals; “Hoe is het om ziek/beperkt te zijn” of  “Hoe leg jij aan kinderen uit wat er aan de hand is”.  Ook zouden we samen met jullie willen kijken naar de plannen van de tentoonstelling en jullie ideeën daar over horen.  

Dit wil het Stadsarchief doen door  een bijeenkomst te organiseren op 14 april om 15.00 uur. Deze bijeenkomst zal plaatsvinden in het Stadsarchief van Amsterdam, Vijzelstraat 32.  Eventuele reiskosten worden vergoed.

Heb jij?

  • Een handicap/beperking of een chronische ziekte?
  • Een leeftijd tussen de 16 en 26 jaar?
  • Een kritische blik?
  • De kunst om jouw ideeën en ervaringen goed te verwoorden?
  • Interesse in kunst, cultuur of geschiedenis?

Dan nodigen wij jou graag uit voor de bijeenkomst op 14 april!

Interesse?

Ben je enthousiast geworden, dan nodigen wij jou uit om je aan te melden. Dit kan door een e- mail te sturen naar a.brummel@amsterdam.nl. Vertel hierin wie je bent, waarom je wilt deelnemen aan deze bijeenkomst en of wij ergens rekening mee dienen te houden. Aanmelden kan tot 8 april 2015.

Heb je vragen? Neem dan contact op met Anniek Brummel, mail naar a.brummel@amsterdam.nl of  bel naar 06 33 68 88 46. Kan jij 14 april niet, maar heb je wel interesse? Laat dit dan aan ons weten, misschien wordt er nog een tweede bijeenkomst georganiseerd.

 

terug naar het nieuws overzicht »

 

Deel dit artikel