Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

23 juli 2018

Stem op Annemiek Scheijde: genomineerd voor Gouden Venus van Milo 2018!

Eén van de genomineerden voor de  Gouden Venus van Milo 2018 is Annemiek Scheijde, coördinator  van het project Life Coach van Cliëntenbelang Amsterdam. Het DELA goededoelenfonds De Gouden Venus van Milo is een onderscheiding van het DELA goededoelenfonds voor de meest inspirerende Nederlander met een beperking die iets goeds doet voor de Nederlandse samenleving. Voor de winnaar van de verkiezing is een prijs van € 10.000 beschikbaar om in te zetten voor zijn of haar goede doel. Om Annemiek in de top drie te krijgen, roepen we u allen op om op haar te stemmen! Dit kan tot  9 september. De uitreiking is op 23 september.

 

foto Annemiek Scheide 2018 ivm nominatie bijgewerkt.JPGAnnemiek is blij met de aandacht voor het project: “In 10 jaar tijd heeft Life Coach veel mensen met een beperking een positief zetje kunnen geven. Leven met een functiebeperking is een krachtsinspanning: je wilt gewoon kunnen meedoen in de maatschappij, maar het kost veel energie om je leven te organiseren. Onze ervaringsdeskundige coaches steken de helpende hand toe als iemand het even niet meer ziet zitten, en nieuwe inspiratie nodig heeft.” 

 

Rolmodel

In haar leven heeft Annemiek al vaak als rolmodel gefungeerd: “In mijn jeugd was het niet gebruikelijk dat mensen met een beperking meededen aan het gewone leven, zoals studeren of op vakantie gaan. Ik deed dat wel, en bracht daarmee andere rolstoelgebruikers op ideeën. Maar ik kreeg ook tegenwerking. Instanties vroegen zich af waarom ze mij vervoersondersteuning zouden geven om te kunnen studeren, want ik zou toch geen baan vinden. Gelukkig is dat tegenwoordig anders.” 

 

Toekomstplannen Life Coach

Wat Annemiek met een eventuele prijs wil doen? “Ik wil het project graag uitbreiden naar andere doelgroepen, zoals ouders met kinderen met een beperking of jongeren onder de 18 jaar. Hiervoor hebben we nieuwe ervaringsdeskundige coaches nodig. Met het geld kunnen we hen opleiden.”

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

 

Wie won de prijs al eerder?
DELA goededoelenfonds reikte de prijs in 2016 voor het eerst uit aan Roos Prommenschenckel. Met haar Foundation zet zij zich in voor een betere toegankelijkheid van het openbaar vervoer.
In 2017 ging de onderscheiding naar Birsen Başar, die de participatie van mensen met autisme wil bevorderen.