Uw privacy Contact | Nieuwsbrief

| Deze website voorlezen met BrowseAloud Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

5 april 2018

Stem op ons project "Voor een open en toegankelijk Amsterdam"

Dit jaar doet Cliëntenbelang Amsterdam mee met de VOORbeeld-verkiezingen, een initiatief van werving- en selectiebureau VOOR, dat 10% van haar volledige omzet aan een project besteedt waar de wereld mooier van wordt. 

Cliëntenbelang Amsterdam heeft een projectplan ingediend dat als doel heeft mensen met een beperking te helpen participeren in het maatschappelijke verkeer.  Heel graag roepen wij u op om voor óns plan te stemmen via http://www.voor.nl/voorbeeld-projecten .

 

Open platform toegankelijkheid

Cliëntenbelang heeft een plan ontwikkeld voor een uniform, uitwisselbaar en open platform voor het beschrijven, opslaan en beschikbaar stellen van informatie over de toegankelijkheid van gebouwen en objecten in de openbare ruimtes. 

Klik hier voor het projectplan in pdf

Klik hier voor een demo van Open Toegankelijk Amsterdam, gemaakt met vrij beschikbare software.

 

Waarom stemmen op dit project?

In de loop der jaren zijn er allerlei projecten en initiatieven gestart om informatie over toegankelijkheid van gebouwen te verzamelen en te verstrekken. Hoewel deze initiatieven hetzelfde doel nastreven, is de toegankelijkheidsinformatie niet zonder meer eenduidig en onderling uitwisselbaar. Informatie over toegankelijkheid is dus nog steeds niet (goed) beschikbaar, terwijl deze essentieel is voor het maatschappelijk verkeer, zeker van mensen met een beperking.

 

Hoe kunt u stemmen

We nodigen u uit om op ons project “VOOR een Open en Toegankelijk Amsterdam” te stemmen, vóór dinsdag 17 april. En ook iedereen die u kent hiervoor te mobiliseren! Stemmen kan via deze link: http://www.voor.nl/voorbeeld-projecten 

Drie projecten uit de top 10 worden door de jury beoordeeld. In totaal is er een bedrag van € 72.114 beschikbaar voor twee projecten; € 48.076 voor de winnaar en € 24.038 voor de 2e prijs. 


 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden