Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

10 november 2021

Stem op uw favoriet voor de Amsterdamse Pluim!

De Amsterdamse Pluim wordt jaarlijks uitgereikt door Topsport Amsterdam aan een sportvereniging met een sportaanbod voor mensen met een beperking. Welke vereniging moet volgens u de prijs winnen? Breng uw stem uit! Dat kan nog tot 3 december.

 

U kunt kiezen uit:

  • Dance Connects (slow flow dansen op je stoel of met de rollator)
  • Het Moedernetwerk (voetbal voor kinderen met een beperking en hun broertjes en zusjes)
  • Only Friends Blindenvoetbal

 

U kunt tot begin december uw stem uitbrengen. Op 13 december wordt de winnaar bekend gemaakt tijdens het Amsterdamse Topsportgala. 


Meer over de 3 genomineerden
 

Dance Connects
Slow flow dansen, op je stoel
of met de rollator
Slow Flow is een gevarieerde dansles die makkelijk te volgen is. Mensen kunnen zowel staand als zittend meedoen. Er wordt gedanst op muziek uit heel de wereld, van vroeger en van nu, waar iedereen op eigen niveau aan kan deelnemen. De sfeer is ontspannen en er is aandacht voor houding, ritme, beweging en creativiteit. De les is speciaal geschikt voor mensen die minder mobiel zijn, maar staat open voor iedereen. Bekijk ook het filmpje. Meer informatie of aanmelden: info@danceconnects.nl.

 

Het Moedernetwerk
Voetbal voor kinderen met een beperking en hun broertjes en zusjes

Moedernetwerk is een netwerk voor en door moeders met een kind met een lichamelijke of geestelijke beperking. Het Moedernetwerk is in 2007 op initiatief van Leila Badaou opgericht met ondersteuning van Cordaan. Op zondagen organiseert Het Moedernetwerk voetbal voor kinderen met een beperking. En voor hun broertjes en zusjes.

 

De locatie is sportpark de Eendracht en de begeleiding is vrijwillig door de trainer en spelers van Soccer Talent. Het gaat vooral om het ontspannen samen spelen en bewegen met een bal. Voor meer informatie mail naar: info@hetmoedernetwerk.nl

 

Only Friends Blindenvoetbal
Only Friends is de allereerste sportvereniging met een blindenvoetbalteam. De sport kan zowel binnen als buiten gespeeld worden. Het team speelt iedere woensdag van 18.00 -19.00 uur en zondag van 11.00 – 12.00 uur.
Blindenvoetbal (ook wel ‘five-a-side football’ genoemd) is een van de grootste paralympische sporten.

 

Het spel wordt gespeeld in teams van 5. De veldspelers krijgen allemaal een geblindeerde bril op, zodat de omstandigheden voor iedereen gelijk zijn. Er wordt gespeeld met een belletje in de bal. Hierdoor kunnen de spelers de positie van de bal horen. De keepers hebben geen visuele beperking en coachen hun medespelers. Voor informatie en vragen kunt u mailen naar: info@onlyfriends.nl.

 

Breng uw stem uit! 

 

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

 

 

 

Stem uitbrengen
Omdat het sportgala breder is dan de Amsterdamse Pluim, wordt op de stempagina gevraagd om een stem op de topsporters en teams uit te brengen. U doorloopt de stempagina en dan aan het einde van de pagina kunt u stemmen op de genomineerden voor de Pluim. Het wijst zich vanzelf.