Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

24 mei 2011

Steun voor Amsterdams Buurtzorgbedrijf

Cliëntenbelang Amsterdam steunt in grote lijnen het initiatiefvoorstel `Het Amsterdams Buurtzorgbedrijf` van het PvdA-raadslid Peggy Burke. Op 25 mei staat het voorstel op de agenda van de Raadscommissie Zorg. Binnen Het Amsterdams Buurtzorgbedrijf werken gemeente, zorg- en welijnaanbieders, zelforganisaties en andere stakeholders samen. Doel is een meer integrale werkwijze, waarbij partners over de scheidslijnen van hun eigen werkterrein gaan samenwerken om participatie- en arbeidsmogelijkheden van Amsterdammers te vergroten.

 

Versnipperd

Het arbeidsmarkt- en participatiebeleid van de gemeente is nu nog enorm versnipperd. De participatiewetten die bij de gemeente zijn ondergebracht vragen juist om een integrale benadering. Peggy Burke stelt in het voorstel dat de ruimte die de gemeente wat betreft intenties in de participatiewet en de Wmo geboden wordt, kan beter worden benut.

Zo kan binnen een wijkgerichte aanpak gezorgd worden voor arbeidsmogelijkheden, vermindering van mismatches en een efficiëntere inzet van medewerkers binnen de sector Zorg en Welzijn. 

 

Burke geeft als voorbeeld dat zorginstellingen in de wijken verschillende ontmoetingscentra hebben, die niet rendabel zijn en gesloten moeten worden. Waarom moet een ontmoetingscentrum sluiten, omdat de zorginstelling geen personeel meer kan betalen? Waarom kunnen ouderen niet voor een goedkoop tarief met anderen warm eten? Die centra zijn bijvoorbeeld rendabel te maken als de welzijnssector daar ook gebruik van gaat maken. 

 

Lees hier het hele initiatiefvoorstel.        

 

Deel dit artikel