Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

18 juli 2023

Straatdokter Co van Melle zomergast bij Radio Signaal

Elke donderdag van 14.00 tot 15.00 uur kunt u naar Radio Signaal luisteren op Radio SALTO. Op de radio via FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 99,4 of 106,8 (ether). En overal ter wereld via internet.

 

Wilt u reageren op onze uitzendingen? Stuurt u dan een mail naar radiosignaal@clientenbelangamsterdam.nl. We beginnen de uitzending met een actuele agenda en mededelingen. 

 

Verplegen en luisteren

Donderdag 20 juli een uur lang bij ons op het spreekuur: de 86-jarige straatdokter Co van Melle, de beroemdste dokter van de stad. Dokter Co behandelt onvermoeibaar dak - en thuislozen in de stad.

 

Op de fiets in zijn Amsterdam bezoekt hij voornamelijk vluchtelingen die in vervallen garages en leegstaande gebouwen onderdak hebben gevonden. 

 

Ze verblijven hier illegaal en komen niet in aanmerking voor professionele medische bijstand. Dokter Co verpleegt hen en luistert naar hun verhalen. We horen wat hij hen te bieden heeft en welke aandoeningen of ziektes mensen zoal hebben. En wat drijft dokter Co om zich met ziel en zaligheid voor hen in te zetten en al zo lang?

 

We gaan ook dieper in op zijn achtergrond en horen graag welke wijze lessen hij voor ons heeft. En wat zijn zijn toekomstplannen? 
Thumbnail Co van Melle maart 2023.jpg

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

 

 

 

 

Radio Signaal digitaal
Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen via de uitzending gemist service van StadsFM. Radio Signaal is ook te volgen op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal.