Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

22 september 2021

Ben je student? Meld je dan aan voor de werkgroep 'Aan de slag'

Heb je een arbeidsbeperking en ben je net -of bijna- klaar met je opleiding? Meld je dan aan voor onze werkgroep 'Aan de slag' die binnenkort van start gaat. Projectleider Harm Reiling: “Werk vinden is een probleem. Van de HBO- en WO-afgestudeerden zonder beperking werkt 82%. Van degenen mèt beperking werkt maar 40%.”

 

Mensen die net zijn afgestudeerd hebben nog geen werkervaring. Voor hen is het extra moeilijk om die felbegeerde eerste baan te krijgen. Harm: “Het kan lastig zijn om bij een werkgever aan te geven wat je nodig hebt. En werkgevers hebben vaak twijfels bij het aannemen van iemand met een beperking. Ze zijn bang dat mensen te weinig ervaring hebben of dat ze te veel moeten regelen.”

 

Ontspanning

Harm wil er een gezellige groep van maken, waar ook plek is voor ontspanning. “Je wilt natuurlijk dat mensen er graag deel van uitmaken.” Mensen zonder arbeidsbeperking worden ook uitgenodigd om mee te doen. “Het moet een inclusieve groep worden van mensen die zich inzetten voor dit onderwerp. Het zou fijn zijn als het een soort beweging wordt.”

 

Lobbyen

Harm doet de studie ‘International development management’. “Dat is projectmanagement gericht op kwetsbare groepen. Hen een stem geven, onderzoek doen, projectvoorstellen schrijven, netwerken en lobbyen.” Hij zit dus goed bij Cliëntenbelang Amsterdam!

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

 

 

 

Werkgroep 'Aan de slag'

Harm Reiling gaat de werkgroep 'Aan de slag' opstarten. De eerste bijeenkomst is gepland op 28 oktober, om 18 uur. Zin in? Meld je aan bij Harm via de mail.

 

  • Bekijk ook de website van de werkgroep arbeidsparticipatie van SOLGU The Movement. SOLGU is de belangenbehartiger voor mensen met een beperking in Utrecht.
  • Onderzoek toont aan dat studenten met een beperking aan het HBO en WO na hun studie 2 x zo vaak werkloos zijn als studenten zonder beperking.