Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

4 april 2012

Succesvolle actie voor metroliften

Wethouder Wiebes van Verkeer en Vervoer reageerde op 20 maart op onze brief, waarin we onze zorgen uitspraken over de veel te frequente liftuitval op de stations van metrolijn Oost. Hij erkent de problemen en zegt toe om de liften nauwlettend in de gaten te houden totdat ze vervangen worden. De extra aandacht voor de liften doet ons genoegen. Maar het liefst zouden we zien dat de storingen van de liften direct op de website vermeld worden. Zodat iemand met een beperking van tevoren kan inschatten of hij z’n reis wel of niet kan maken.

 

Toezegging storingsregeling

De wethouder geeft aan dat de liften op het eind van hun technische levensduur zijn.  De vervanging van de liften is onderdeel van de renovatie van de Oostlijn. Wanneer de liften aangepakt gaan worden, wordt over enkele maanden duidelijk. In verband met de storingsgevoeligheid van de oude liften, doet de wethouder nog een toezegging.

De projectorganisatie Renovatie Oostlijn gaat samen met het GVB de hele storingsregeling doorlichten. De wethouder streeft ernaar over twee maanden hierop bij ons terug te komen. De wethouder is  verder van plan de nieuwe liften uit te rusten met software om storingen te melden.Terug naar het nieuwsoverzicht »

 

Deel dit artikel