29 november 2011

Tafeltje delen

Tafeltje delen is een initiatief van Coalitie Erbij Amsterdam, een samenwerkingsverband van verschillende hulp- en belangenorganisaties die zich richten op het bestrijden van eenzaamheid in Amsterdam. Cliëntenbelang Amsterdam is één van deze organisaties, omdat wij ons zorgen maken over het groeiend aantal mensen dat eenzaam is.

 

De Amsterdamse gezondheidsmonitor rapporteert dat één op de drie Amsterdammers wel eens eenzaam, en één op de elf Amsterdammers zeer eenzaam is. De Coalitie Erbij roept met Tafeltje delen Amsterdammers op ook zelf tegen eenzaamheid in actie te komen.

 

Dat kan heel dichtbij beginnen: die grappige man met het hondje, je buurvrouw of de oude man uit je straat die altijd alleen eet. Wij hopen dat uit de etentjes mooie contacten ontstaan. Daarnaast willen met de andere organisaties onder de aandacht brengen dat er duizenden vrijwilligers zijn die zich inzetten tegen eenzaamheid in de stad.

Klik hier om naar de website van Tafeltje delen te gaan

 

Vrijwilliger Amsterdam

2011 is het Europees jaar van het vrijwilligerswerk. De gemeente Amsterdam grijpt dit moment aan om samen met organisaties vrijwilligerswerk in het zonnetje te zetten en Amsterdammers te interesseren mee te gaan doen (zie amsterdam/vrijwillig.nl).   

 

Deel dit artikel