Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

14 april 2011

Tegen afschaf Gemeentedag voor 55 plussers

Cliëntenbelang Amsterdam stelt de afschaf van de Gemeentedag voor 55 plussers ter discussie. In een brief aan het College van B & W roept zij het bestuur op haar besluit om te stoppen met de Gemeentedag te herzien. Wij zijn van mening dat het dubbeleffect van de bevordering van maatschappelijke participatie en het karakter van een feestelijke dag aan de Amstel ruimschoots de kosten (€ 25.000,-) overstijgt.

 

Het gemeenschappelijk doel van de Gemeentedag is het bevorderen van maatschappelijke participatie, wat naadloos aansluit bij het streven van zowel de gemeente als landelijke overheid om burgers te betrekken bij en verantwoordelijkheid te geven voor het maatschappelijk welzijn. Dit is ook terug te lezen in het Collegeprogramma 2010-2014.

 

Sinds 1993

De Gemeentedag - voor het eerst in 1993 georganiseerd - is inmiddels uitgegroeid tot een traditie onder duizenden Amsterdamse 55-plussers en honderd tot honderdvijftig maatschappelijke organisaties die zich jaarlijks aan deze Amsterdammers presenteren. Zorg-, migranten- en ouderenorganisaties staan er zij aan zij met instellingen op het gebied van cultuur, maatschappelijk werk en politiek. 

 

Jaar van de vrijwilliger

Met het verdwijnen van de Gemeentedag gaat een belangrijk ontmoetingsmoment voor burgers en (vrijwilligers)organisaties verloren. En dat in het jaar dat de gemeente de campagne Vrijwillig Amsterdam op 29 maart jl. is gestart.

 

Deel dit artikel