Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

24 juli 2023

Theatervoorstelling BROOS over mantelouders ontroerend en realistisch

Het Platform Mantelzorg Amsterdam (PMA) organiseerde op 26 juni jl. een bijeenkomst in het Polanentheater over mantelouders. De aanwezigen konden kijken naar de theatervoorstelling 'Broos', gemaakt op basis van de verhalen van ouders met een zorgintensief kind.

 

De voorstelling was ‘precies goed (spot on)’, zo vertelden de aanwezige mantelouders. Ze voelden herkenning en erkenning voor zichzelf, omdat ze zich vaak alleen voelen in hun strijd of worsteling. Het is voor de buitenwereld moeilijk te begrijpen hoe het is om een zorgintensief kind te te hebben.

 

Ouders van jonge en ook volwassen kinderen zien weinig verandering als het gaat om zorg en ondersteuning voor hen in de afgelopen decennia. ‘Hoe gaat het met jou?’ Die vraag krijgen ze bijna nooit.

 

Ontroerende voorstelling

BROOS heeft de ervaringen, zorgen en emoties van ouders prachtig vertaald in taal en theater. Niemand zal deze ontroerende voorstelling snel vergeten. Er waren naast mantelouders ook professionals, gemeenteraadsleden, medewerkers van de Buurtteam, beleidsmakers en medewerkers van de Ouder Kind Teams (OKT’s) aanwezig. Met deze voorstelling kregen zij een belangrijk inkijkje in het leven van de gezinnen waarvoor en waarmee zij werken.  

 

Wat ouders nodig hebben

Na de bijeenkomst hebben onze Dessie Lividikou en Mireille Koomen - tevens mantelouders - de aanwezige mantelouders gevraagd om ook aanwezig te zijn bij een volgende bijeenkomst in september. Tijdens deze bijeenkomst willen we dieper ingaan op de vraag wat zij als ouders nodig hebben en wat de gemeente voor hen kan betekenen.  Een datum stellen we nog in overleg met de mantelouders vast. 

 

Oproep voor mantelouders

Bent u mantelouder van een zorgintensief en wilt u meepraten over wat u nodig heeft? Neemt u dan contact op met Malène Duijst (coördinator Platform Mantelzorg Amsterdam) via platformmantelzorg@clientenbelangamsterdam.nl of op 06 20 30 68 91. 

 

De informatie en ervaringen van ouders willen we gebruiken voor een advies of manifest met concrete aanbevelingen voor de gemeente om het mantelzorgbeleid te verbeteren. 

 

De bijeenkomst zal plaatsvinden tussen 10.30 - 13.30 uur. Werkende ouders bieden we nog een alternatief op een avond (fysiek of digitaal). Meer informatie over de bijeenkomst volgt. 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel