Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

12 december 2013

Uitlenen van scootmobielen

Steeds meer gemeenten beginnen aan een ‘scootmobielpool’. Dit is een uitleenmogelijkheid waarbij mensen met een beperking of ouderen zo nu en dan gratis gebruik kunnen maken van een scootmobiel. Lokale belangenorganisaties en Wmo-raden kunnen aandacht vragen voor veilige deelname aan het verkeer van onervaren scootmobielgebruikers. Cliëntenbelang Amsterdam staat open voor de invoering van een dergelijk systeem in Amsterdam, mits het niet ten koste gaat van de bewegingsvrijheid en zelfstandigheid van Amsterdamse scootmobielers. Een essentiële voorwaarde.

Een andere belangrijke voorwaarde voor de uitleen is dat gebruikers een rijintrsuctie krijgen. Gezien de vele ongevallen met de scootmobiel noodzakelijk. Cliëntenbelang Amsterdam zal in 2014 kijken of en hoe deze scootmobielpool in Amsterdam vorm zou kunnen krijgen.

De vraag waar gebruikers wel of niet met de scootmobiel naar binnen zouden moeten kunnen, nemen we daarin mee. Dat het nodig is om een antwoord op deze vraag te vinden, bleek dit jaar bij de heropening van het Rijksmuseum. Verschillende gebruikers van de scootmobiel werd de toegang geweigerd.

 Klik hier voor het gehele artikel over de sootmobielpool op de website van de CG-Raad.

   

 

terug naar het nieuws overzicht »

 

Deel dit artikel