Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

26 november 2013

Uitreiking Amsterdamse Pluim voor 5e keer

Vandaag is tijdens de opening van de Participatiemarkt voor de vijfde keer de Amsterdamse Pluim uitgereikt. Dé prijs voor sportorganisaties die een passend aanbod hebben voor mensen met een beperking of chronische ziekte. Onder grote belangstelling reikte presentator en rolstoelbasketballer Marc de Hond in een mooi samenspel met Trinko Keen, oud Olympisch tafeltennisser, de Pluimen uit.

De winnaars van dit jaar zijn:

  

 

 

 

 

 

 

V.l.n.r.: pupil van winnaar Aikidojo, sensei Erik Louw, Marc de Hond en Trinko Keen. (Foto: Luc Nijenhuis)  

Themaprijs GGz

Zoals ieder jaar is ook een themaprijs uitgereikt. Dit jaar aan een sportvereniging die een goed sportaanbod heeft voor mensen met psychische klachten. Atletiekvereniging Phanos is de gelukkige winnaar geworden.

Inspirerend

Alle tien genomineerde verenigingen hebben echt laten zien dat ze veel energie in hun vereniging steken en in het bijzonder in aangepast sporten. Echt een inspiratie’, aldus projectleider Trinko Keen. ‘Door het uitreiken van deze Pluim willen we allereerst de verenigingen de lof geven die ze verdienen. Daarnaast is het een mooie gelegenheid om het aangepast sporten onder de aandacht te brengen’, aldus Keen.

Lage sportparticipatie

De sportparticipatie van mensen met een beperking ligt 20 procent lager dan het aantal reguliere sporters. Marc de Hondt legde uit wat sport voor hem betekend heeft: ‘Nadat ik in de rolstoel terecht ben gekomen, ben ik fanatiek gaan sporten, nadat ik een tijd letterlijk stil had gezeten. Ik voelde me beter en sterker en werd ook nog eens behendig met mijn rolstoel. Ik wil met mijn verhaal andere mensen met een beperking stimuleren om ook te gaan sporten’.

De Amsterdamse Pluim is een initiatief van Cliëntenbelang Amsterdam, in samenwerking met Stichting de Omslag, het Longfonds en Sportservice Amsterdam.

 

terug naar het nieuws overzicht »

 

Deel dit artikel