Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

11 maart 2024

Uitzending Radio Signaal 14 maart

Elke donderdag van 14.00 tot 15.00 uur kunt u naar Radio Signaal luisteren op Radio SALTO. Op de radio via FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 99,4 of 106,8 (ether). En overal ter wereld via internet.

 

Wilt u reageren op onze uitzendingen? Stuurt u dan een mail naar radiosignaal@clientenbelangamsterdam.nl. We beginnen de uitzending met mededelingen en een actuele agenda. 

 

Michiel Huijsman.jpgDe stad en zijn geluid

Hoe kijk je naar een stad die al zolang bestaat? Door te luisteren. Geluid is misschien de meest ondergewaardeerde bouwsteen van de stad. Met geluidskenner Michiel Huijsman van Soundtrack City praten we over de (on)gehoorde stad.

 

Is veiligheid in de stad af te lezen dan wel te danken aan hoe we geluid ervaren en produceren? De problemen (geluidsoverlast) rondom de voetbalkooi in Amsterdam - West, laten de kanaries in de kolenmijn zien. En waarom ontwerp je straten speciaal voor mensen met autisme?

 

Suzanne Kooij RCOAK.jpgBetaalbare woningen voor medewerkers ouderenzorg

Suzanne Kooij, directeur van RCOAK (Rooms Catholijk Oude Armen Kantoor) is te gast. Moeilijk of niet, aan een woning kunnen komen voor mensen in de zorg is al erg genoeg. Dat we zorgprofessionals ook niet kunnen laten zorgen voor oudere mensen, is nog zorgelijker. Dat moet en kan anders.

 

De ruim 400 jaar oude stichting heeft het historische Lindenhofje laten verbouwen, zodat er woonruimte vrijkwam voor zorgprofessionals van Zorggroep Amsterdam Oost en Amstelring. We gaan het erover hebben met Suzanne. 

 

Gedicht

Peter Petersen leest zijn gedicht 'Bewondering'.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

 

 

 

Radio Signaal digitaal
Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen via de uitzending gemist service van StadsFM. Radio Signaal is ook te volgen op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal.