Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

16 april 2014

Uitzending Radio Signaal 17 april

Luister naar een nieuwe uitzending van Radio Signaal, een programma met informatie en discussie over gezondheid, welzijn en belangenbehartiging in Amsterdam en Diemen. Elke uitzending bestaat uit interviews, een column, nieuwsberichten en de agendarubriek, afgewisseld met niet-Hilversumse muziek. Stem donderdag tussen 11:00 en 12:00 uur af op FM kanaal 103,3 (kabel)of FM kanaal 106,8 (ether). En natúúrlijk zijn we ook via internet te volgen en terug te luisteren. Hieronder leest u er meer over.

Van bodybuilding naar een gezonde levenswijze

Tibor Olgers was ooit een enthousiast bodybuilder. Toch heeft hij dit overboord gezet en een levenswijze ontwikkeld die hem meer voordelen oplevert. Hierbij staan beweging, gezonde voeding en de relatie tussen die twee centraal. Hij begeleidt een groep mensen om te bewerkstelligen dat meer mensen zich goed gaan voelen. Hij praat hierover in de studio.

Lotgenotengroep 'Stemmen horen'

Voormalig radiocollega  Dini Glas is werkzaam bij SCIP (Stichting Clientgestuurde initiatieven en projecten). Zij vertelt over de onlangs gestarte lotgenotengroep Stemmen horen.Het is geen hulpverleningsinitiatief en er is geen sprake van een psychiatrische aanpak. Het horen van stemmen wordt als uitgangspunt genomen, niet als iets wat moet worden behandeld.  In Maandelijks wordt een thema met elkaar besproken. De groep is een initiatief van de Stichting Weerklank en SCIP.

Project Papermate

Stephanie Haesen praat met  Marion Hees van MEE Amstel en Zaan. Zij is leider van het project Papermate, bedoeld voor mensen met een beperking die hulp nodig hebben in het op orde brengen van de financiën en administratieve taken. Iedere deelnemer wordt gekoppeld aan een maatje. De maatjes worden opgeleid door MEE. In hoeverre spelen bezuinigingen een rol bij het aantal aanmeldingen bij Papermate, en wat is de rol van de financiële crisis?

Column

De column ’Een nieuwe neus’ is van Marja Morskieft. 

Radio Signaal digitaal

Luister  via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen,  of volg Radio Signaal op Twitter.  Gedenkwaardige reportages, columns en interviews vindt u op ons Youtube-kanaal

 

terug naar het nieuws overzicht »

 

Deel dit artikel