Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

17 januari 2023

Uitzending Radio Signaal 19 januari 'De kracht van LVB'

Elke donderdag van 14.00 tot 15.00 uur kunt u naar Radio Signaal luisteren op Radio SALTO. Op de radio via FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 99,4 of 106,8 (ether). En overal ter wereld via internet.

 

Wilt u reageren op onze uitzendingen? Stuurt u dan een mail naar radiosignaal@clientenbelangamsterdam.nl. En u kunt weer luisteren naar een actuele agenda en mededelingen van Cliëntenbelang Amsterdam en Ombudsman Metropool Amsterdam.

 

De kracht van LVB

In onze maatschappij  is er lang niet altijd plaats voor mensen die  een beetje ‘anders’ zijn. Maar wat houdt dit 'anders zijn' eigenlijk in? Mensen met een licht verstandelijke beperking (lvb) vinden minder makkelijk passende activiteiten, zoals als vrijwilligerswerk en dagbesteding of een betaalde baan. Doodzonde, ze hebben toch zoveel te bieden!

 

Hierover gaan wij in gesprek met ervaringsdeskundige Fiona van Buro Ervaringskracht en met projectleider LVB Genesis Yagualc van Sociaal Ondernemend Opbouwwerk Zuid (SOOZ). 

 

Eigen kracht en specialisme

Bij Ervaringskracht zijn de ervaringsdeskundigen veelal goed getrainde sprekers, meedenkers en adviseurs. Met elk hun eigen kracht en specialisme. Heeft u behoefte aan een training aan vrijwilligers, advies over een thema of coaching van cliënten? Dan bent u bent bij hen aan het juiste adres.

 

De deelnemers van Ervaringskracht zijn ideale leden van een klankbordgroep of denktank, maar ook als spreker zeer vaardig op het gebied depressie, autisme of epilepsie, een verstandelijke beperking in een andere cultuur of het stempel LVB. 

 

Ervaringskracht heeft speciale kennis van het gebruik van verdovende middelen, pesten of huiselijk geweld in huis. En ook voor de onderwerpen medezeggenschap, eigen regie, (pleeg)moederschap en moederschap op afstand kun t u hen  benaderen.

 

Ervaringsdeskundigen

Ervaringsdeskundige mensen met een lvb vindt u ook bij SOOZ. Deze organisatie is actief op het snijvlak van zorg en welzijn in Amsterdam. SOOZ kent 4 onderdelen:

  • Vernieuwd Welzijn bestaande uit 5 buurthuizen: Huis van de Wijk Olympus, Buurtkamers Hoofdkwartier, Baarshaven, Welkom en Buurtrestaurant Brahmshof.
  • GroeneBuurten werkt SOOZ GroeneBuurten aan medebeheer- en zelfbeheerprojecten voor vergroening van de stad en een duurzame leefomgeving.
  • Grey Pride Zuid
  • Gouden Mannen Zuid.

 

Grey Pride Zuid en Gouden Mannen Zuid vormen een sterk sociaal netwerk, zodat mensen kunnen deelnemen aan het dagelijks leven. 

 

Verhaal

Olga de la Fontaine leest 'Een schrijver aan het raam' van eigen hand.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

 

 

 

Radio Signaal digitaal
Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen via de uitzending gemist service van StadsFM. Radio Signaal is ook te volgen op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal.