Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

26 maart 2014

Uitzending Radio Signaal 27 maart

Luister naar een nieuwe uitzending van Radio Signaal, een programma met informatie en discussie over gezondheid, welzijn en belangenbehartiging in Amsterdam en Diemen. Elke uitzending bestaat uit interviews, een column, nieuwsberichten en de agendarubriek, afgewisseld met niet-Hilversumse muziek. Stem donderdag tussen 11:00 en 12:00 uur af op FM kanaal 103,3 (kabel)of FM kanaal 106,8 (ether). En natúúrlijk zijn we ook via internet te volgen en terug te luisteren. Hieronder leest u er meer over. Presentator: Raymond Aronds.

Crowdfunding voor rondvaartboot Ilje

De rondvaartboot Ilje waarop ouderen en minder validen tochtjes over de grachten maken, is uit de vaart genomen. De boot heeft een nieuwe motor nodig en groot onderhoud, zodat deze veilig, milieuvriendelijk en rolstoeltoegankelijk is. Voor de restauratie is een crowdfunding campagne gestart, de eerste in de zorg. Hans van Nispen, projectleider kleinschalig wonen bij Cordaan, vertelt over de boot en de actie. Wat betekent het voor Amsterdammers om de boot te moeten missen? Hoe ziet de actie eruit? Hoe is die ontvangen? U kunt de actie ook op Facebookvolgen.

Roads

Te gast is Elsa van der Kooij, werkzaam bij Roads. Roads streeft naar zelfredzaamheid, maatschappelijke participatie en zelfontplooiing van mensen met een psychiatrische stoornis en/of psychosociale problemen. Elsa vertelt over de activiteiten van het expertisecentrum. Is bijvoorbeeld de vraag naar ervaringsdeskundigen groot? Welke aanvragen komt zij zoal tegen?

Participatiecentrum

Post Oost is het nieuwe participatiecentrum en is gevestigd in het voormalige postkantoor aan de Wijtenbachstraat in Oost. Post Oost is bedoeld voor alle bewoners uit het stadsdeel die werk zoeken of willen meedoen aan activiteiten. In Post Oost werken diverse organisaties samen, zoals ViiA, Civic, Dynamo, Taalwijzer, DWI, MEE en KansenNet. En er zijn ook vrijwilligers actief. Mariska van der Linden is vanuit Dynamo projectleider bij Post Oost; zij vertelt hierover in de uitzending.

Column

De column 'Waarom feminisme voor een betere wereld zorgt' is van Peter. 

Radio Signaal digitaal

Luister  via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen,  of volg Radio Signaal op Twitter.  Gedenkwaardige reportages, columns en interviews vindt u op ons Youtube-kanaal kukddd

  

 

terug naar het nieuws overzicht »

 

Deel dit artikel