Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

3 januari 2018

Radio Signaal uitzending 4 januari

Kinderen in het azc

Stichting De Vrolijkheid draagt met kunst bij aan de ontwikkeling van kinderen, jongeren en hun ouders in asielzoekerscentra (azc). Er wordt daarbij gewerkt op basis van gelijkwaardigheid. Doel: het leven in een azc minder schadelijk maken voor jonge mensen en bijdragen aan de deelname aan de Nederlandse samenleving. Te gast is Marjolein Marreveld, verantwoordelijk voor de communicatie bij de stichting. 

 

Beelease

Het gaat niet goed met de bijen in ons land. Oorzaken: bestrijdingsmiddelen, de gebruikelijke ziekteverwekkers, achteruitgang van hun leefomgeving en een eenzijdig voedselaanbod. Bijen zijn zeer belangrijk voor het in standhouden van de natuur (diversiteit). Zonder insecten als de bij dreigt zelfs de ineenschrompeling van de land-en tuinbouw in de gehele wereld. De onafhankelijke non-profitstichting Beelease  wil hier wat aan doen met een programma van gerichte studie, onderzoek en onderwijs. In de studio praten we met voorzitter Dirk Dekker.

 

Deze week geen 'Nieuws & agenda' en geen column.

 

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

Radio Signaal digitaal

Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen via de uitzending gemist service van StadsFM. Radio Signaal is ook te volgen op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal.

 

Klik hier om de uitzending terug te luisteren.