Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

8 november 2023

Uitzending Radio Signaal 9 november over mantelzorg

Elke donderdag van 14.00 tot 15.00 uur kunt u naar Radio Signaal luisteren op Radio SALTO. Op de radio via FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 99,4 of 106,8 (ether). En overal ter wereld via internet.

 

Wilt u reageren op onze uitzendingen? Stuurt u dan een mail naar radiosignaal@clientenbelangamsterdam.nl. We beginnen de uitzending met mededelingen en een actuele agenda.

 

Dag van de Mantelzorg

Vrijdag 10 november is het de landelijke Dag van de Mantelzorger. Een moment om extra aandacht te besteden aan al die mensen, van jong tot oud, die op de één of andere manier vrijwillig zorg verlenen. Aan hun ouders, broer of zus of goede vriend, ze zijn met velen.

 

Te gast zijn Malene Duijst en Mireille Koomen. Malène is coördinator van het Platform Mantelzorg Amsterdam en Mireille Koomen is mantelouder van een zorgintensief kind en werkzaam als onderzoeker bij het Centrum voor Cliëntervaringen.    

 

Dagelijks leven van de mantelzorger

We gaan het hebben over de vraag wanneer steun verlenen over gaat  in mantelzorg. En wat het betekent voor het dagelijks leven van de mantelzorger en voor haar of zijn econnomische positie.

 

Ook komen financiële tegemoetkomingen en het op adem komen van de mantelzorger na het vele werk aan de orde.

 

Mantelouders

Het Platform Mantelzorg Amsterdam heeft op 9 en 17 oktober bijeenkomsten georganiseerd voor mantelouders met een zorgintensief kind. Malène en Mireille vertellen over de uitkomsten hiervan op verschillende terreinen, zoals zorg en ondersteuning, respijtzorg, woonvoorzieningen, onderwijs en dagbesteding. En over het vervolg. 

 

Coalitie

Het Platform Mantelzorg Amsterdam wil met andere organisaties een coalitie gaan vormen. Wat wil het platform hiermee bereiken en wat is de stand van zaken? Genoeg te bespreken dus. We zien uit naar hun komst.

 

Column

De column 'Beeldbuis' is van Glenda Westzaan.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

 

 

 

 

Radio Signaal digitaal
Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen via de uitzending gemist service van StadsFM. Radio Signaal is ook te volgen op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal.